munka törvénykönyve

8 találat
MANI

Mi az a gondozói szabadság és kinek jár?

Számos változás van a munka törvénykönyvében.

INSIDER

Másképp veheted ki jövőre a szabadságodat - Így változik majd a Munka Törvénykönyve

Változnak a szabadságolások hamarosan.

MANI

Mennyi szabadságot vehetünk ki nyáron?

A karácsonyi időszakon kívül a nyári hónapokban szeretnének és mennek is szabadságra a dolgozók. Sokan erre az időszakra tartogatják a szabadnapjaik jó részét, aminek kiadásáról viszont a főnök dönt.

INSIDER

Orbán Viktor: Senki nem alkalmazhat erőszakot, nem vandálkodhat

Senki nem alkalmazhat erőszakot, nem vandálkodhat, a politikai véleménynyilvánítást és a vandalizmust el kell választani egymástól - jelentette ki a miniszterelnök a Kossuth Rádióban a kormányellenes tüntetésekre utalva.

INSIDER

Módosította a parlament a munka törvénykönyvét

Megszavazta a parlament szerdán a munka törvénykönyvének módosítását, amely tartalmazza egyebek mellett a munkaidőbeosztás önkéntes megváltoztatásának és az önként vállalt túlmunkának a lehetőségét.

MANI

Szülés után mennél vissza dolgozni? Ezek a legfontosabb tudnivalók

Milyen szabályok vonatkoznak a szülőkre és a munkáltatókra egy gyermek születése előtt és a gyes vagy gyed lejárta után, a munkába való visszatéréskor? A szakértők elmagyarázzák.

MANI

Bedobhatunk egy sört az ebédszünetben?

Tízből csak egy munkavállaló van, aki nem tart rendszeresen szünetet. Minden ötödik le sem dolgozza a kötelező óráit, mert folyton cigiszünetet tart. De most akkor kinek van igaza? És mit mond a törvény? Mit csinálhatunk az ebédszünetünkben?

MANI

Jár a cigiszünet? Akkor is, ha nem dohányzol?

Állandó vita a dohányosok és a nem dohányzók között, hogy míg előbbiek óránként lejárnak 10 perc cigiszünetre, addig a nem dohányzók ez idő alatt is dolgoznak. De vajon tényleg van olyan, hogy cigiszünet, és ez jár mindenkinek?