FITTFAZÉK

Végre ki­de­rült a ro­po­gós cuk­ki­ni­ch­ips titka: Jobb, mint a szal­mak­rumpli!

Ezt nem hi­szed el! Végre egy szu­per­kö­ret, ami nem hiz­lal! Kí­vá­na­to­san ro­po­gós és is­teni finom! Így még biz­tos nem ettél cuk­ki­nit, imádni fogod, mert őrült jó!

Terjednek a mendemondák a ropogós zöldségchipsekről, melyek helyettesíthetik a krumplit és nagyon egészségesek. Csendben kérdezzük, hogy látott-e, kóstolt-e már ilyet valaki? Sikerült-e bárkinek elkészítenie?

Fotó: Ripost
Fotó: Ripost
EZEKET OLVASTAD MÁR?

A helyzet az, hogy például a cukkininek nagyon magas a nedvességtartalma,  elkészítés közben összeesik, puha és löttyedt lesz, amit kevesen szeretnek. Gyakran úgy kell belecsempészni a diétás kajákba, hogy mégis... Most viszont olyan trükköt mutatunk, amivel tényleg szuper ropogós lesz a cukkini! Az eredmény pedig egy tökéletes és kívánatos köret, amit még a nem diétázók is imádni fognak!

Ropogós cukkinichips

1. A legfontosabb, hogy soha ne zöld héjú cukkiniből akard elkészíteni!

Fotó: 123RF

A sárga héjú változat húsa ugyanis sokkal kötöttebb, kevesebb a nedvességtartalma.

2. Spirálozd (vagy reszeld) le a cukkinit. Hagyd legalább 1 órán át szikkadni.

Fotó: Ripost
Fotó: Ripost

3. Hintsd meg szénhidrát-csökkentett liszttel. Zabliszt vagy Norbi liszt szuper hozzá.

Eközben a címlapon
Fotó: Ripost
Fotó: Ripost

4. Forgasd át.

Fotó: Ripost
Fotó: Ripost

5. Forró olajban süsd ki.

Fotó: Ripost
Fotó: Ripost

6. A ropogósra sült szalmachipset szedd szalvétára, sózd meg és már mehet is az asztalra!

Fotó: Ripost
Fotó: Ripost

Fantasztikusan finom! Egy morzsa sem marad belőle...