BOZÓT

Újabb Ri­post-siker: le­vág­ták a par­lag­fü­vet Új­bu­dán

Újabb si­kert ért el a Ri­post a par­lagfű el­leni harc­ban: la­punk be­ad­vá­nyá­nak kö­szön­he­tően az új­bu­dai jegyző hely­színi szem­lét írt ki, ugyanis egy te­lek­tu­laj­do­nos fittyet hányva a tör­vényre és a két­mil­lió al­ler­gi­ásra, par­lag­fü­vet nevel a kert­jé­ben.
  • Szerző: Ripost

Pesterzsébet, Pilisszentiván, Óbuda, Határ út, Zugló: itt már eltüntették a parlagfüvet lapunk bejelentése nyomán. Úgy tűnik, hogy egyre többen veszik komolyan a felhívását, valódi hadjáratot hirdetünk a rengeteg embernél allergiás tüneteket kiváltó gyomnövény ellen. Most pedig újabb sikert könyvelhetünk el, Újbuda is lépett!

A még augusztus végén számolt be arról, hogy gigantikus parlagfűmező burjánzik a XI. kerületben, a Péterhegyi lakópark építési területén. Azonnal jeleztük a problémát az illetékes jegyzőnek, aki a napokban meg is küldte válaszát lapunknak is.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„A bejelentés két ingatlant érint, az egyik a 41-es villamos vonalán található ingatlan, amely külterületen található, ezért a panasznak ezt a részét végzésben áttettem az illetékes hatóságnak. Az építkezés kerítésén belüli terület pedig belterület, ahol a tényállás tisztázása érdekében helyszíni szemlét írtam ki, és virágzó parlagfű jelenléte esetén közérdekű védekezést rendelek el”

– reagált a -nak Vargáné dr. Kremzner Zsuzsanna jegyző megbízásából az újbudai környezetvédelmi osztály vezetője.

Most is érdemes volt az asztalra csapni, és úgy tűnik, hogy hamarosan Újbudán is fellélegezhetnek a parlagfű-allergiások!

Már Budafok is gyomlál Egy hónapja számolt be a arról, hogy az az ELMŰ területén vígan nő a parlagfű. Egy XXII. kerületi olvasónk igaza alátámasztására a Komáromi út 19. és 28. számú ház előtti területről is küldött fotót, ahogy a trafó mellett burjánzik a gaz. Minden bejelentés hatástalan, így legutóbb a lakók maguk vágták le a gazt itt is, de alig egy hét alatt megint megnőtt. A napokban viszont jó hírrel szolgált olvasónk: végre lekaszálták a gyomot! „Köszönjük a nyilvánosság segítségét! Úgy látszik, más lehetőség nincs. Az önkormányzat lenyíratta a gazt, érdekes, de még az ELMŰ területén is” – írta olvasónk.