DIÉTA

Sze­ret­nél ka­rá­cso­nyig le­fogyni? Mu­tat­juk pon­to­san mit kell ten­ned

Sze­ret­nél ka­rá­cso­nyig le­fogyni? Fe­lejtsd el a drasz­ti­kus vál­toz­ta­tást, a titok nyitja a fo­ko­za­tos­ság! Ne most akard meg­vál­tani a vi­lá­got, adj időt ma­gad­nak, hidd el, így le­szel nyerő!

Kicsit több, mint egy hónap van hátra karácsonyig. Bizony az ünnepek alatt előfordul, hogy felszaladnak a kilók! Érdemes már most odafigyelni az étkezésre, mozgásra, hogy a versenysúlyod minél egyszerűbben megtartsd, vagy gyorsan még most megszabadulj néhány kilótól!

Fotó: 123RF
EZEKET OLVASTAD MÁR?

1. Ne koplalj!

Ami nagyon fontos, hogy ne vesd bele magad a koplalásba, az tuti nem vezet hosszútávon megoldásra és megterheli a szervezeted.

2. Segít a fokozatosság

Fokozatosan csökkentsd a kalóriabevitelt, csökkentsd a szénhidrátot, felejtsd el a cukrot, egyél sok zöldséget és esténként felejtsd el az evést. Ha nehezen megy lemondani az esti étkezésről, akkor a mennyiséget naponta csökkentsd.

3. Vezess naplót

Te sem emlékszel pontosan mindig arra, mit is ettél napközben? Vezess erről egy listát. Hidd el, nagy segítség lesz, hogy beálljon az étkezésed. Még véletlenül se "hazudj" magadnak.

4. Fogyassz sok vizet

Nagyon fontos a folyadékbevitel. Igyál legalább 2,5 liter vizet, de tisztító teával vagy citromos vízzel is felpörgetheted a fogyást.

5. Kell egy kis kihívás!

Fotó: 123RF

Mozogj többet, mint eddig

Ha mostanáig egyáltalán nem sportoltál, válassz ki akár az internetről egy gyakorlatsort, ébredj fel minden nap csak fél órával korábban, és mozogj napi legalább 30 percet. (jóga, plank,reggeli torna) Nem kell nagy dolgokra gondolni, már néhány mozdulat is több a semminél.

Eközben a címlapon

Ha ezeket a tanácsokat megfogadod, akkor karácsonyig garantáltan ledobsz pár kilót! Ami még fontos, hogy az ünnepek alatt se felejtsd el írni mit ettél, és esetleg növeld a mozgást fél óráról 40 percre, vagy akár 1 órára is.Ha ennyit megteszel magadért, akkor tuti jó lesz rád a Szilveszteri ruhád! Máris úgy indíthatod az új évet, hogy hozzászoktál egy új napi menetrendhez, egy egészségesebb élethez, így 2019 a te éved lesz!