HARCÉL

Soros Timmermanst erőlteti az EU élére

Az uniós elit azzal próbálkozik, hogy Soros György feltétlen támogatóját, a szocialista Frans Timmermanst tegyék meg az Európai Bizottság elnökének, a néppárti Manfred Webert pedig a sokkal súlytalanabb Európai Parlament elnökének választanák.
  • Szerző: RIPOST

Az amerikai üzletember jó ideje komoly politikai és gazdasági befolyást gyakorol az Európai Unióra és annak működésére. Frans Timmermans bizottsági elnökké választásával szintet ugorna Soros, már ami az európai ügyekre való ráhatását illeti.

Magyarán ebben az esetben nem kevesebb történne, minthogy Soros közvetlen emberén keresztül diktálna, és érvényesítené gazdasági-politikai befolyását az új ciklusban. A legnagyobb kérdés azonban az, hogy ezt sikerül-e áterőszakolni vasárnap, aztán majd kedden.

Az Origo úgy tudja, a terv komoly akadályokba ütközhet, három ok miatt is. A V4-ek továbbra is egységesen ellenállnak a háttéralkunak, az angolok és az olaszok is fenntartásokkal fogadják a javaslatot; nem támogatja Timmermans jelölését Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke sem.

Frans Timmermans volt az egyik olyan EU-s vezető, aki a legtöbbször találkozott az amerikai spekulánssal az elmúlt uniós ciklusban, és számos alkalommal kifejtette, nagyra tartja őt. „Semmi kétségem afelől, hogy őszintén és igazán elkötelezett a szabadság, a demokrácia és a polgárainak egyenlő jogokat biztosító nyílt társadalom mellett. Ezt az elkötelezettséget magam is osztottam szakmai pályafutásom során, és az utolsó leheletemig ragaszkodni fogok hozzá" – mondta el korábban Sorosról.

 

És ezeket olvastad már?