eu-csúcs

40 találat
INSIDER

Orbán Viktor: Megvédjük a rezsicsökkentést!

Kezdetét veszi az október 21-22-i EU-csúcs, aminek napirendjén az energiaárak is fontos témaként szerepelnek az állam- és kormányfők tanácskozásán.

INSIDER

Orbán Viktor: Brüsszel ne emelje az energiaárakat! – Videó

Orbán Viktor miniszterelnök kedden Szlovéniába utazott, hogy megakadályozza Brüsszelt az energia árak emelésében.

POLITIK

Orbán Viktor hajnali kettőkor még nem aludt, ez történt Brüsszelben

Orbán Viktor tegnap Brüsszelbe utazott a kétnapos uniós csúcsra. Megérkezése után a miniszterelnök videóbejegyzést tett közzé, amelyben azt írta, hogy a kormány megvédi a magyar családokat.

INSIDER

Orbán Viktor fontos megbeszéléseken van túl

Orbán Viktor az Európai Tanács elnökével és uniós miniszterelnök kollégáival tárgyalt, több fontos témáról is.

INSIDER

Orbán Viktor fontos üzenetet küldött Portóból

Magyarország miniszterelnöke az EU szociális csúcstalálkozóján vesz részt, de az egyeztetés előtt még üzent az európaiaknak.

POLITIK

Orbán Viktor: A világpolitika legkorruptabb embere Soros György

Soros György fenyegeti Magyarországot és Lengyelországot – szögezte le Orbán Viktor a Kossuth rádióban. Mint mondta: a napokban Soros egy írást tett közzé, ami tele van fenyegetéssel.

INSIDER

Orbán Viktor megérkezett Brüsszelbe – videó

A migrációs kvótáról tárgyaltak az államfők.

POLITIK

Orbán Viktor levélben összegezte az EU-csúcson elért eredményeket

A miniszterelnök az Országgyűlés elnökének, Kövér Lászlónak címzett részletes levélben számolt be az Európai Tanács júliusi ülésére kapott ötpontos parlamenti mandátum teljesítéséről.

POLITIK

Varga Judit: Magyarország megnyert egy csatát, de a harc folytatódik

Az igazságügyi miniszter a hét elején befejezett európai uniós csúcsot értékelve azt mondta, Magyarország megnyert egy csatát, de a harc folytatódik az uniós intézményekben.

POLITIK

Karácsonyék kudarca az uniós csúcs

Hiába fogadták el az EU költségvetését, nyoma sincs annak, hogy megvalósulna Karácsony Gergely ígérete, miszerint Budapest és más önkormányzatok közvetlenül juthatnának uniós forrásokhoz. A főváros brüsszeli lobbistájának kinevezett Jávor Benedek szerint

POLITIK

Nemzeti konzultáció – Már 725 ezren töltötték ki a kérdőívet

Változatlanul óriási az érdeklődés a nemzeti konzultáció iránt.

INSIDER

A Politico szerint Orbán Viktor nem túsz többé

Nem felvizezték, hanem törölték a „jogállamisági” mechanizmus szövegrészt az EU-csúcson a dokumentumból, Orbán Viktor „nem túsz többé” – írta a Politico uniós forrásokra hivatkozva a Európa Tanácsban született kompromisszumról.

KÜLFÖLD

Orbán Viktor oldalára állt Angela Merkel

Azonos álláspontot képvisel Angela Merkel német kancellár és Orbán Viktor magyar miniszterelnök, írja a legolvasottabb német napilap, a Bild, amely hétfői lapszámának a címlapján közösen szerepelteti a két kormányfőt. Az írás szerint a mostani európai uni

INSIDER

Beszédes képet posztolt Orbán Viktor

Orbán Viktor kormányfő brüsszeli újságíróknak nyilatkozott az Európai Unió csúcstalálkozójának harmadik napján a Leopold parkban.

INSIDER

Szijjártó: a magyarok uniós forrásairól a magyaroknak kell dönteniük

A magyaroknak kell dönteniük arról, miként és hogyan használják fel Magyarország uniós forrásait – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Kossuth rádió Vasárnapi Újság című műsorában.

KÜLFÖLD

Orbán Viktor rendkívül kritikus jogállamisági javaslatot terjesztett elő Brüsszelben

A magyar miniszterelnök kritikus jogállamisági javaslatot ismertetett a brüsszeli EU-csúcson.

INSIDER

Orbán Viktor megmondta Brüsszelben: a magyarok pénzéről csakis a magyarok dönthetnek

Orbán Viktor továbbra is azt az elvet képviseli Brüsszelben, hogy a magyarok pénzéről csak a magyarok dönthetnek.

INSIDER

Orbán Viktor: A helyzet nem könnyű, de az oddsaink folyamatosan javulnak – videó

Orbán Viktor Brüsszelből jelentkezett be egy rövid videó erejéig. A magyar miniszterelnök szerint Magyarország esélyei folyamatosan javulnak az uniós csúcstalálkozón.

POLITIK

Orbán Viktor: Minden eddiginél fontosabb a V4-ek egysége

A csütörtöki EU-csúcs előkészítéseként Orbán Viktor miniszterelnök szerda délelőtt megbeszélést folytatott Charles Michellel, az Európai Tanács elnökével, majd délután a visegrádi országok miniszterelnökeivel is egyeztetett – közölte az MTI-vel Havasi Ber

KÜLFÖLD

Brüsszelben dől el, lesz-e Orbán-beszéd 23.-án

A Brexit alakulásától függ, tud-e ünnepi beszédet mondani október 23.-án Orbán Viktor miniszterelnök. Ha rendkívüli uniós csúcsot hívnak össze, más lehet az ünnepi szónok.

POLITIK

Meg kell kezdeni az albán és észak-macedón csatlakozási tárgyalásokat

Albánia és Észak-Macedónia európai uniós csatlakozási tárgyalásainak további halasztása gyengítené a Nyugat-Balkán stabilitását és jelentősen korlátozná a közösség befolyását a térségben – figyelmeztettek a visegrádi államok (V4) miniszterelnökei.

INSIDER

Orbán Viktor: Tájkép csata után - videó

Orbán Viktor hivatalos közösségi oldalára videó került fel, amelyben a miniszterelnök értékeli az elmúlt napok eseményeit Brüsszelből, s ezen belül a V4-ek sikeréről is beszél.

HARCÉL

Orbán Viktor: Feszült volt a tárgyalás, mert nagy volt a tét

Az elmúlt években súlyos hibák történtek az Európai Unióban (EU), és ezeket mind ki kell javítani - hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök az M1 aktuális csatornának adott interjúban, miután véget ért az Európai Tanács tisztújításról döntő ülése.

HARCÉL

A V4-ek határozott fellépése Weber után megbuktatta Timmermanst is

Manfred Weber után Frans Timmermanst is megbuktatták a Visegrádi Négyek miniszterelnökei. Térségünk országai a sikeres érdekérvényesítés révén egy olyan csomagot tettek az unió asztalára, ami egyre több állam számára elfogadható.

HARCÉL

A néppárt leszavazta Merkelt, ezért bukott meg Timmermans

Az Európai Néppárt (EPP) szembement Angela Merkellel, nem választották meg Soros emberét, Frans Timmermanst, akin keresztül a Soros NGO-kat támogatták volna - így összegezték a felfüggesztett európai uniós csúcstalálkozó történéseit az ülésen és a tárgyal

HARCÉL

Továbbra is Soros emberét akarják benyomni az EU élére

Megszakították az Európai Tanács ülését, így nem született döntés a bizottsági elnöki jelöltről. Soros megbízható szövetségese, Frans Timmermans jelöltségét nem bocsátották szavazásra, mert nem volt elég támogatása. Kedd 11-órától folytatódik az EU-csúcs

HARCÉL

Bukásra áll Frans Timmermans, Soros embere az EU-csúcson

Egész éjjel folytatódtak a tárgyalások, egyeztetések Brüsszelben, miután korábban nem sikerült egyezségre jutni a bizottsági elnök személyéről. Timmermans, Soros György bizalmi embere bukásra áll, de Angela Merkel és Macron francia elnök továbbra is próbá

HARCÉL

Elfogadhatatlan, hogy Soros embere kerüljön az EB élére

Ha őt tennék meg a bizottság elnökének, akkor nyilvánvalóan Soros György bábja kerülne a bizottság élére.