Létrehozva: 2015.05.30.

Receptek, amiket minden kávéimádónak ki kell próbálnia

Ha szereted a kávét, akkor ezeket a recepteket neked találták ki! Fenséges finomságok következnek.

Szerző Fenyõ Bori

Ha szereted a kávét, akkor semmiképp ne öntsd ki a reggeli maradékot, inkább készíts belőle isteni édességet, pudingot, muffint vagy egy igazi nyári finomságot!

1. Kávés puding

Hozzávalók:

  • 1 1/2 csésze tejszín

  • 1/2 csésze kávé

  • 2 evőkanál kukoricakeményítő

  • 1/4 teáskanál só

  • 1/4 csésze barna cukor

    Egy edényben keverd össze a kávét és a tejszínt, kezd el közepes lángon melegíteni. Folyamatosan tartsd szemmel, mert a tejszín gyorsan felforr! Keverd össze egy csészében a keményítőt, sót és a cukrot, majd a forró tejszínes kávéba óvatosan öntsd bele a keveréket és habverővel keverd csomómentesre. 1 percig forrald, majd vedd le a tűzről. Tálkákba adagolva hagyd hűlni. Végül tedd a hűtőbe, ahol néhány óra alatt megdermed.

    2. Kávés cupcake

    Hozzávalók

    A cupcake-hez:

  • 1 1/2 csésze liszt

  • 1/3 csésze cukrozatlan kakaópor

  • 1 teáskanál sütőpor

  • 1/2 teáskanál szódabikarbóna

  • 1/4 teáskanál só

  • 1/2 csésze tej

  • 1/2 csésze szobahőmérsékletű, erős, főzött kávé

  • 1 1/2 őrölt kávé

  • 1 teáskanál vanília kivonat

  • 1/2 csésze szobahőmérsékletű vaj

  • 1/2 csésze kristálycukor

  • 1/2 csésze barna cukor

  • 1 tojás

    A krémhez:

  • 1 csésze szobahőmérsékletű vaj

  • 2 1/2 csésze porcukor

  • 1 1/2 teáskanál vanília kivonat

  • 1 1/2 teáskanál őrölt kávé

    Elkészítés:
    A cupcake-hez keverd össze a főzött és az őrölt kávét. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra és béleld ki a muffinformákat papírral. Keverd össze egy tálban a lisztet, kakaóport, sütőport, sót és szódabikarbónát. Keverd habosra a vajat és a cukrot, majd add hozzá további keverés mellett a tojást. Add hozzá a tejet és a vaníliát, majd óvatosan és lassan forgasd bele a lisztes keveréket és a kávés keveréket felváltva. Adagold a tésztát 12 muffinformába, majd süsd az előmelegített sütőben 18-20 percig. Engedd a süteményt teljesen kihűlni, mielőtt rákened a tetejére a krémet.

    A krémhez keverd össze a kávéport és a vajat. Habverővel, magas fozokaton keverd hozzá a cukrot és vaníliát. További 3-4 percig keverd, míg teljesen homogén anyagot nem kapsz. Hagyd a krémet kicsit megdermedni, majd kend a muffinok tetejére és további dermedéshez tedd a hűtőbe.
     

    3. Hűsítő kávéfagyi

    Hozzávalók:

  • 5 ek kávé (10 dkg szemes kávé)

  • 1/2 teáskanál őrölt kávé

  • 3 dl tej (zsíros)

  • 3.3 dl habtejszín

  • 100 g sűrített tej

  • 2 ek nádcukor

  • 5 db tojássárgája

  • 1 csipet só

    Élkészítés:

    A tejet, a tejszínt, a sűrítetett tejet és a cukrot melegítsd fel egy lábasban. Mielőtt felforr húzd le a gázról, szórd bele az egész kávészemeket, fedd le és hagyd állni egy-két órán át. Majd lazán verd fel a tojásfehérjét, és a kicsit felmelegített tejes-kávés folyadékot add hozzá kis adagokban. Lassú tüzön sűrítsd krémessé az egészet. Szűrd le, majd keverd hozzá az őrölt kávét, hagyd kihűli, hűtőben hűtsd le teljesen majd tedd a fagyigépbe.

     

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek