POLITIK

Orbán: A ke­rí­tés Bu­da­pes­tet is védi

Nem en­ged­het­jük meg, hogy meg­is­mét­lőd­jön az, amit a mig­rán­sok három éve a Ke­leti pá­lya­ud­va­ron, vagy a II. János Pál pápa téren el­kö­vet­tek - mondta Orbán Vik­tor. A kor­mányfő a Lud­ovika egye­temi cam­pus átadó ren­dez­vé­nyén mon­dott be­szé­det Bu­da­pes­ten.
  • Szerző: Ripost

Budapest ma a világ egyik legbiztonságosabb városa, de "elég egy rossz döntés, egy elhibázott választás, és Budapestre nem fogunk ráismerni" - mondta Orbán Viktor miniszterelnök szerdán Budapesten, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem - Ludovika Egyetemi Campus átadóján.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Budapesten jó élni, gyermeket nevelni, jó biztonságban tudni a családjainkat, azonban "a bevándorló-országok városaiban ez már nem így van";

vasárnap a parlamenti választáson a fővárosiak erről fognak dönteni

- fogalmazott a kormányfő.  

Azt mondta: aki vasárnap az ellenzék jelöltjeit választja, az "a bevándorló-ország mindennapjai felé vezető ösvényt" választja, aki "a mi jelöltjeinket választja, az a biztonságra voksol".

Mi meg fogjuk őrizni Budapestet szép, izgalmas és biztonságos városnak

- hangsúlyozta.  

Orbán Viktor szerint Magyarországon a migráció első helyen Budapestet és a budapestieket fenyegeti. Hozzátette, nem szabad megengedni, hogy megismétlődjön, ami három évvel ezelőtt a Keleti pályaudvaron és a II. János Pál pápa téren történt. A déli határon épített kerítés elsősorban Budapestet védi - jelentette ki.

Eközben a címlapon

"Nekünk, magyaroknak egyetlen hazánk van (...). Elég csak egyszer rosszul dönteni, elég egyetlen rossz lépés, és nincs megállás a lejtőn" - hangoztatta a kormányfő, úgy fogalmazva, hogy "ma ismét el akarják venni tőlünk a hazánkat", azt akarják, "legyünk mi is bevándorló-ország". Mint mondta, az eddig átéltek csak az előhullámai voltak az erre tartó "áradatnak".  

A kormány azonban mindennél fontosabb kérdésnek tartja a magyarok biztonságát, mert ahol nincs biztonság, ott nincsenek beruházások, új munkahelyek, értékálló jövedelmek és nyugdíjak, és nincs növekedés sem

- mondta Orbán Viktor.  

Magyarország és az eredmények megvédéséhez - folytatta - ütőképes hadseregre, határvédelemre, erős rendőrségre és jól működő közigazgatásra van szükség. A kormányfő erre ma a Nemzeti Közszolgálati Egyetemben látja a garanciát.  

A miniszterelnök arról is beszélt, hogy a kormány nyolc éve megkezdte Budapest "helyreállítását", megemlítette a Nemzeti Lovarda, a Zeneakadémia, az Erkel Színház és a Várkert Bazár felújítását, továbbá az Operaház, a budai Vár és a Városliget jelenleg is zajló rekonstrukcióját.

Budapest ma Közép-Európa leggyorsabban fejlődő és legizgalmasabb városa

- jelentette ki.  

A közszolgálati egyetem történetét felidézve kifejtette: hat év alatt egyetemet alapítottak, felújították Közép-Európa egyik legszebb klasszicista épületét, felhúztak egy kollégiumot, megújították az Orczy-parkot, növelték a zöldfelület nagyságát, és sportlétesítményeket hoztak létre.  

Orbán Viktor szavai szerint az NKE évről évre magyarok újabb nemzedékeit állítja a haza szolgálatába. A Ludovika mindig arra nevelte hallgatóit, hogy tartsák meg Magyarországot független, szabad és magyar országnak - emlékeztetett, megjegyezve: ezért dolgoztak érte, akik létrehozták, és ezért harcoltak ellene, akik 1919-ben megostromolták, majd a második világháború után megszüntették.

A miniszterelnök beszéde végén azt mondta, a vasárnapi választás az NKE jövőjére is hatással lesz, mert az intézménynek és hallgatóinak olyan értékek - haza, szolgálat, kötelesség, becsület és rend - jelentik az erkölcsi vezérfonalat, amelyekre "ellenfeleink mindig is megvetéssel tekintettek, és ma is megvetéssel tekintenek".

A kerítés két ellentétes oldalán állunk: mi megtartani, ők pedig bedönteni akarják

- fogalmazott.  

Ezért a választás igazi tétje szerinte a magyar jövő: "ellenfeleinknek nem érdeke, hogy Magyarországon erős és jól működő kormányzat legyen, gyenge államot, gyenge kormányzatot akarnak, amely végrehajtja az ideküldött utasításokat".

Nekünk viszont Magyarország az első, mi akarjuk írni a saját jövőnket, mégpedig magyarul

- zárta szavait Orbán Viktor.