HARCÉL

Nyílt lázadás Merkel ellen!

Már a saját pártja is szembefordult a német kancellár menekültpolitikájával, sőt a kormányán belülről is támadni kezdték.

Nyíltan szembefordult Angela Merkel menekültpolitikájával az egyik minisztere: Alexander Dobrindt egy keddi lapinterjúban kijelentette, hogy elkerülhetetlen a német határ lezárása a menekültek előtt.

A bajor CSU politikusa az interjúban kétségbe vonta a Merkel-féle menekültpolitika alaptételét, ami szerint a határ lezárása veszélybe sodorná az Európai Uniót. A közlekedési és digitális infrastruktúráért felelős miniszter szerint ez

főleg megfordítva igaz: a határ lezárásának elmaradása, a csak így tovább politikája térdre kényszerítené Európát.

 


A szövetségi kormány tagjai közül eddig senki nem szállt szembe nyíltan a kancellárral a menekültválsággal kapcsolatban. Most Alexander Dobrindt szerint Angela Merkelnek

világos jelzést kell adnia a világnak arról, hogy nem jöhet Németországba mindenki, aki jobb életet szeretne.

Nemcsak a kormány, a frakció is

Ezzel egy időben Angela Merkel pártja, a CDU és a bajor testvérpárt, a CSU frakciójából közel száz politikus írta alá azt a levelet, amelyben azonnali irányváltást sürgetnek a német kormány menekültpolitikájában, és azt tanácsolják, hogy sürgősen vissza kell térni a jogszabályok szigorú alkalmazásához.

Tegnap Edmund Stoiber volt bajor kormányfő, a CSU vezető politikusa azt nyilatkozta, hogy az egyetlen megoldás Németország határainak lezárása lenne. Ezzel az Európai Unió többi tagja is meglátná, hogy ez nem német, hanem európai probléma, és ha a határok lezárásának híre eljutna a menekültek országaiba, akkor sokan útnak sem indulnának.

Edmund Stoiber hangsúlyozta, hogy Németországnak szakítania kell különutas politikájával és meg kell szereznie szövetségesnek a kisebb uniós tagországokat:

sokkal többet kell tárgyalni velük és meg kell adni nekik azt az érzést, hogy egyenrangú partnerek.

A választásokkal zsarolják

Angela Merkelnek legfeljebb március végéig van ideje az irányváltásra, mert három bajor tartományban márciusban választásokat tartanak, a CSU pedig nem fogja őt támogatni, ha nem változtat a politikáján.