Joe Biden bejelentette visszalépését az elnökjelöltségtől

KÜLFÖLD

angela merkel

178 találat
POLITIK

Kizárják-e Angela Merkelt a CDU-ból?

Kizárják-e Angela Merkelt a CDU-ból?

KÜLFÖLD

Bevásárlás közben rabolták ki Angela Merkelt, a testőrei semmit sem tettek

Az exkancellár szereti maga végezni a nagy bevásárlásokat.

KÜLFÖLD

Merkel szorosabban akar együttműködni Kínával a koronavírus elleni harcban

A német kancellár azt szeretné, ha Németország és Kínai egyesítenék erőiket a Covid-19 járvánnyal szemben.

POLITIK

Sztárközgazdász: „Túl sok ember hal meg Brüsszel kudarca miatt”

Németországban ma úgy osztják szét a vakcinát, ahogy a kommunizmus idején Lengyelországban a tejet. Ott tejből volt hiány, nálunk a vakcinából van kevés. Túl sok ember hal meg Brüsszel kudarca miatt – mondja a legismertebb német közgazdász.

KÜLFÖLD

Brutális korlátozások a Covid-19 miatt, mutatjuk a részleteket

Mallorcán már tilos a buszokon és a vonatokon beszélgetniük az utasoknak, hogy így csökkentsék a koronavírus-fertőzés veszélyét, míg Németországban Merkel jóslata alapján akár áprilisig is tarthatnak a lezárások. Közben fény derült a Covid-19 hosszú távú

KÜLFÖLD

Angela Merkel: ha én egyszer kinyitom a számat...

A német szövetségi kormány folyamatosan egyeztet a tartományok vezetőivel. A legutóbbi tárgyaláson éles vita folyt, szokatlan módon még Angela Merkel kancellár is kiakadt.

KÜLFÖLD

Angela Merkel: fel kell függeszteni a síturizmust Európában

Az európai síturizmus felfüggesztését sürgette Angela Merkel német kancellár a koronavírus-járvány elleni védekezésről a szövetségi parlamentben (Bundestag) csütörtökön mondott beszédében.

KÜLFÖLD

Michel: az Európai Tanács mindenki számára elfogadható megoldást keres

A legtöbb uniós tagország elégedett az Európai Parlamenttel kötött, a jogállamisági mechanizmust is magában foglaló megállapodással, mivel azonban néhány tagállam nem támogatja azt, az Európai Tanács továbbra is mindenki számára elfogadható megoldást ker

POLITIK

Koronavírus – Merkel: fordulóponthoz érkezett a védekezés Németországban

Fordulóponthoz érkezett az új típusú koronavírus (SARS-Cov-2) elleni védekezés Németországban, a következő hetekben dől el, hogy sikerül-e továbbra is ellenőrzés alatt tartani a járványt – mondta Angela Merkel német kancellár pénteken Berlinben.

KÜLFÖLD

Angela Merkel hivatala 1 millió eurót adott egy antifa-aktivistának, hogy szélsőbaloldali propagandát gyártson!

A bevándorlásellenes Alternatíva Németországért (AfD) egy csütörtökön megjelent videójában részletesen elmagyarázza, hogyan jut a német adófizetők pénze a szélsőbaloldali Antifa vezetőinek zsebébe.

KÜLFÖLD

Bevallotta Angela Merkel, mi hiányzik neki leginkább a karantén alatt

Csütörtökön hatórás videókonferenciát tartottak a 27 uniós tagállam kormányfői. Ezt követően Angela Merkel német kancellár beszélt a válságkezelésről, a helyzet súlyosságáról és önmagáról egyaránt.

KÜLFÖLD

Koronavírus: Házi karanténba vonul Angela Merkel

Házi karanténba vonul Angela Merkel német kancellár, mert koronavírus-fertőzést mutattak ki egy orvosánál – közölte vasárnap a szövetségi kormány szóvivője.

KÜLFÖLD

Merkel is bevásárolt a koronavírus miatt: ezt vette a német kancellár!

CDU politikusa nem a pánikvásárlók táborát erősíti, de borból például kifejezetten emberes mennyiséget vitt haza.

POLITIK

Orbán Viktor videót posztolt berlini látogatásáról

A miniszterelnök a német kancellár meghívására látogatott Berlinbe.

POLITIK

A sas leszállt címmel posztolt fotót Orbán Viktor Berlinből

A sas leszállt – ezzel a címmel osztott meg a közösségi oldalán Orbán Viktor kormányfő egy fényképet. A miniszterelnök arra utalt, hogy megérkezett Berlinbe, ahol Angela Merkel német kancellárral találkozik délután.

POLITIK

Soros Merkeltől várt segítséget Orbán jelöltjével szemben

Minden követ igyekezett megmozgatni Soros György annak érdekében, hogy az új Európai Bizottságban Magyarország ne kaphassa meg a bővítési és szomszédságpolitikai portfóliót – írja a Magyar Nemzet.

KÜLFÖLD

Angela Merkel német kancellár Auschwitzba látogat

Ez lesz a német kormányfő első látogatása az egykori náci haláltáborban kancellárként.

KÜLFÖLD

Angela Merkel rejtélyes viselkedése tartja lázban a német sajtót

Egyre többen gondolják azt, hogy Angela Merkelnek eltitkolt betegsége van. A német kancellár Pekingbe utazott hivatalos útra, ahol ismét meglehetősen furán viselkedett.

INSIDER

Az ellenzék romokban: hazánk jól használja fel az uniós pénzeket

Erős ütést vitt be Angela Merkel a Magyarországot többször is elgyászoló ellenzéknek. A német kancellár ugyanis kimondta: Orbánék jól használják fel az EU-s pénzeket.

INSIDER

Orbán Viktor: A migránsáradat nem ért véget, mi védjük Európa határait

30 évvel ezelőtt azért bontottuk le a falakat, hogy szabadon és biztonságban élhessünk, és most azért védjük a határokat, hogy továbbra is szabadon és biztonságban élhessünk – mondta Orbán Viktor Sopronban, miután megbeszélést folytatott Angela Merkel ném

INSIDER

„A magunkfajta szabadságharcosok tudták” – Látványos képeken Orbán és Merkel találkozója

Látványos galériát osztott meg Orbán Viktor a közösségi oldalán a Páneurópai Piknik 30. évfordulója alkalmából rendezett találkozóról.

INSIDER

Orbán Viktor: Wilkommen

Megérkezett Sopronba Angela Merkel, akit Orbán Viktor fogadott.

INSIDER

Orbán Viktor Sopronban találkozik Angela Merkellel

A miniszterelnök közösen emlékezik a német vezetővel.

KÜLFÖLD

Régen volt utoljára ekkora balhé a német belpolitikában

A német belpolitika forrong! A kormánykoalíció szociáldemokrata részében megfogalmazódott a szakítás lehetősége is. Érdekes, hogy még a másik oldalon is vannak elégedetlenek, pedig Ursula von der Leyen az ő pártjuk egyik legfontosabb minisztere.

KÜLFÖLD

A V4-ek sikere is az uniós megállapodás

Jó döntést hoztak, így értékelték uniós állam- és kormányfők a rendkívüli brüsszeli uniós csúcstalálkozót, amelyen döntöttek a főbb uniós intézmények vezetői tisztségének a betöltéséről.

HARCÉL

A néppárt leszavazta Merkelt, ezért bukott meg Timmermans

Az Európai Néppárt (EPP) szembement Angela Merkellel, nem választották meg Soros emberét, Frans Timmermanst, akin keresztül a Soros NGO-kat támogatták volna - így összegezték a felfüggesztett európai uniós csúcstalálkozó történéseit az ülésen és a tárgyal

KÜLFÖLD

Imádkozni kezdett a nagykövet Merkelért, amikor meglátta, hogy rosszul lett

Először találkozott személyesen Volodimir Zelenszkij frissen megválasztott ukrán elnök és Angela Merkel német kancellár. Az ünnepélyes berlini fogadtatáson éppen a katonai zenekar játszotta a két ország himnuszát, amikor a 64 éves Merkel hirtelen rosszul

KÜLFÖLD

Most érkezett! A himnusz alatt lett rosszul Angela Merkel! Videó

Volodimir Zelenszkij ukrán államfőt fogadta Angela Merkel német kancellár Berlinben. A tárgyalás előtt rémisztő közjáték játszódott le: a himnuszok lejátszása közben a német kancellár megállíthatatlanul remegett.