Schmuck Andor
A tojásleves lényege maga a tojás, amit belehabarsz a levesbe. De üres vízen kívül miért ne lehetne más is a fõzõedényben?
Nemhiába volt évtizedeken át oly népszerű a tojásleves! Bár meglehetősen egyszerű étel, rendkívüli előnye, hogy gyorsan készül, ráadásul olcsó! Nem kell hozzá főzéstudomány, bárki össze tudja ütni, igazán kellemes felvezetése egy könnyű ebédnek. Ráadásul néhány apró trükkel igazán izgalmassá, sőt tartalmassá teheted ezt az egyébként tényleg könnyű fogást. Turbózd fel a tojáslevest! Jöjjenek az ízek!
1. Sokat dob rajta az egyszerű zöldhagyma
2. Kombinálhatod gombával, spenóttal.
3. Variáld kedvedre, mehet bele petrezselyem és erős paprika is!
A %RIPOST% kedvence pedig ez a változat:
Hozzávalók:
3 cső zsenge kukorica vagy 1 doboz kukoricakonzerv
1 liter csontleves vagy erőleves, kockából is jó
3-4 cm friss gyömbér
1 evőkanál vodka (kihagyható)
1 tk. liszt
2 egész tojás
jó sok petrezselyemzöld
1/2 mokkáskanál bors
só
Így készítsd:
Az alaplét 5-6 percig hagyd forrni a vékony szeletekre vágott gyömbérrel, majd borítsd bele a frissen levágott kukoricaszemeket vagy a lecsepegtetett konzerves kukoricát. Ízlés szerint sózd.
Míg újra felforr, a lisztet, a fehér borsot és a vodkát keverd el fél pohár vízben, ezzel habard be a levest.
Jó 1 percig forrald, ekkor a hanyagul felvert tojásokat is csorgasd a lébe, a lábost pedig húzd le a tűzről. Végül hints finomra vágott petrezselymet a leves tetejére, és már tálalhatsz is.