FAZÉK

Megújult a sajtos melegszendvics. Ilyen finomat még nem ettél!

Szereted a melegszendvicset, de unod a hagyományos recepteket? Kóstold meg ezt a finom, őszi verziót almával, szalonnával és sok sajttal!
címkék:
  • Szerző: Ripost

Alma, sajt, bacon – ezek nem egy finom őszi saláta hozzávalói, hanem egy még finomabb őszi melegszendvicsé. A sok sajt és a bacon szalonna a fehérjetartalomról és a karakteres ízről gondoskodik, míg az alma az őszi frissességet és a vitaminokat teszi bele az összhatásba. Ha teljes kiőrlésű kenyérből készíted a melegszendvicset, akkor még egy kis lassan felszívódó szénhidrát is lesz az ebédedben, vagy az uzsonnádban. Vagyis nemcsak finom, hanem egészséges fogást is készítettél magadnak, nem egészen tíz perc munkával.

Almás-sajtos melegszendvics

Hozzávalók:

  • 8 szelet teljes kiőrlésű kenyér
  • 5 dkg vaj, a kenéshez
  • 4 evőkanál almapürével kevert vaj
  • 1 1/2 csésze reszelt cheddar sajt
  • 1 1/2 csésze reszelt trappista sajt
  • 8 szelet bacon szalonna
  • 1 alma, vékonyra szeletelve
  • kevés méz
  • 1 evőkanál friss kakukkfűlevél

Így készítsd el:

1. Melegíts elő egy melegszendvics-sütőt.

2. Kend meg a kenyérszeletek külső oldalát vajjal. A szeletek felének belső oldalát kend meg az almapürével kevert vajjal, majd rendezd el rajtuk a kétféle sajtot, az almát és a szalonnát. Csepegtess rá mézet, és szórd meg kakukkfűvel. Tedd rájuk a másik kenyérszeletet, úgy, hogy a magvajazott oldaluk nézzen kifelé.

3. Tedd a szendvicseket a szendvicssütőbe, és süsd addig, amíg a sajt megolvad, a kenyér pedig megpirul. Mézzel lecsepegtetve és a kakukkfűvel megszórva tálald.

címkék: