MEDICINA

Magas a vérnyomásod? Lenyomjuk!

Biztos hallottál már arról, hogy egy betegség kezdeti szakaszában még nem kell feltétlenül orvosság után nyúlni. Hiszen számtalan olyan szokatlan, ámde mégis természetes módszer létezik, mely gyorsan visszaállíthatja az egészségedet.

Nassolj egészségesen!

Dietetikusok szerint az alacsony kálium bevitel például erősen emelheti a vérnyomást. Ennek elkerüléséhez rágcsálj el minden nap egy maroknyi aszalt sárgabarackot, vagy egyél meg egy banánt! Növényi rostban, vasban és béta karotinban is gazdagok, s ez jót tesznek a keringésnek.

Gyógyulj étcsokoládéval!

Egy-két kocka étcsokoládé nem csak vérnyomásodra, de hangulatodra is pozitív hatással lehet. A magas flavonoid tartalmú élelmiszerek (étcsokoládé, tea, vörösbor, gyümölcsök, zöldségek) rugalmasabbá teszik az érfalakat és normalizálják a vérnyomást.

Figyelj oda, mit iszol!

  • Napi egy pohár vörösbor jótékonyan befolyásolja vérnyomásodat
  • Igyál meg minden reggel és este egy pohár narancslét! Magas káliumtartalmának köszönhetően a legjobb választás
  • A szervezet kalcium hiánya növeli a magas vérnyomás kialakulásának kockázatát. Már napi fél liter tejjel pótolhatod mindezt

Meditálj és vegyél mély levegőt!

A tartós stressz szinte egyenes út a magas vérnyomás kialakulásához. Ezt elkerülheted meditációval, csikung vagy a jóga gyakorlásával. Naponta 15 perces, lassú jógalégzés is jót tesz az ereidnek.

Só helyett fűszerek

Az olyan intenzív ízek használata, mint a fokhagyma, citrom, gyömbér, chili segít csökkenteni a túl sok só fogyasztását!

Igaz barátságok és szerelmek

Kutatások bizonyítják, hogy a boldog párkapcsolatban élőknél ritkább a magas vérnyomás. A szeretet, az őszinte érintések a stresszt is gyorsabban feloldják.

Aludj többet!

Az elegendő, pihentető éjszakai alvás segíti a tüneteid enyhítését. Sötétítsd el lefekvés előtt mindig a szobát, és ha kell, használj füldugót!

Háziállat kötelező!

Hihetetlen, de a macska-, vagy kutyatartás is képes csökkenteni a vérnyomást. Sőt, egy szívroham utáni felgyógyulásban is gyors segítséget nyújt. Arról nem beszélve, hogy egy séta kedvenceddel fizikai- és lelkiállapotodra is csak jó hatással lehet.

 

És ezeket olvastad már?