KÜLFÖLD

Kü­szö­bön az atom­há­ború Észak-Korea miatt?

Újabb ra­ké­ta­ki­lö­vésre ké­szül Észak-Korea. Ame­ri­kai ha­di­ha­jók tar­ta­nak az or­szág felé, Japán és Dél-Korea ag­gó­dik, az észa­kiak pedig atom­tá­ma­dás­sal fe­nye­get­ték meg az Egye­sült Ál­la­mo­kat.
címkék:
  • Szerző: Ripost
Hadseregünk árgus szemmel figyeli az ellenség minden mozdulatát, nukleáris erőnk pedig az amerikai megszálló támaszpontok ellen irányul.

Nem csupán Dél-Koreában és a Csendes-óceánon, hanem az Egyesült Államok területén is" – így fenyegetőzött a napokban az észak-koreai pártlap.

EZT OLVASTAD MÁR?

Lehet, hogy van atomfegyverük

Nem a levegőbe beszél a kommunista diktatúra lapja. A dél-koreai tévé és a 38 North hírportál ugyanis azt közölte: Észak-Korea befejezte az előkészületeket egy újabb, immár a hatodik kísérleti atomrobbantáshoz. 

Az északiak a hatodik atombomba-kísérletre készülnek
Az északiak a hatodik atombomba-kísérletre készülnek

– Az Észak-Hamphjong régió területén felett készült műholdas felvételeken látszik, hogy fokozott tevékenység zajlik a parancsnoki pont térségében is – jelentette a dél-koreai televízió, amely szerint a kísérleti atomrobbantás legvalószínűbb időpontja április 15., az északi államalapító diktátor, Kim Ir Szen születésének 105. évfordulója.

Az ügyre reagált az Egyesült Államok hadereje is.

A Carl Vinson hadihajó
A Carl Vinson hadihajó

A Koreai-félszigethez közeledik a Nimitz osztályú Carl Vinson repülőgép-hordozó, mögötte pedig egy teljes amerikai hadihajóraj.

Tartanak a térség lángba borulásától

Dél-Koreában attól félnek, hogy Észak-Korea újabb provokációira válaszul az Egyesült Államok csapást mér Észak-Koreára, ami teljes körű háborút váltana ki a térségben - írta a TASZSZ orosz állami hírügynökség.

Abe Sindzó japán kormányfő szerint nem kizárt, hogy Észak-Korea szaringázzal töltött rakétákat képes bevetni. A kormányfő erről a japán törvényhozás felsőházának külügyi bizottságában beszélt.

Eközben a címlapon
Észak-koreai katonák bemutatója 2013-ban
Észak-koreai katonák bemutatója 2013-ban

A Japán és az Egyesült Államok közötti szoros együttműködést folytatva, Dél-Koreával kibővülve háromoldalú alapon, valamint Kínával, Oroszországgal és más érdekelt államokkal közösen határozottan követeljük, hogy Észak-Korea tartózkodjon a provokációktól, haladéktalanul és maradéktalanul tartsa be az ENSZ Biztonsági Tanácsának határozatait, és mondjon le atom- és rakétaprogramjáról" – mondta a japán kormányfő.

címkék: