DIÉTA

Kiderült a vékony nők titka! Itt a legegészségesebb reggeli

Egy amerikai kutatócsoport felmérte, mi a titka a természettől fogva vékony embereknek. Hogy mire jutottak? A vékony emberek nem diétáznak, nem hagyják ki a reggelit, gyümölcsöt nassolnak, salátát ebédelnek, és ezt a reggelit eszik!
  • Szerző: Ripost

A Cornell Food and Brand Lab kutatói 147 ember adatait rögzítették. A résztvevőkre a legtöbben azt mondanánk, hogy vékony alkatúak, átlagos testtömegindexük 21,7 volt. A vizsgálat célja az volt, hogy kiderítsék, mi lehet a titka annak, hogy egyesek erőfeszítés nélkül is képesek megtartani az ideális súlyukat, miközben mások sokat küzdenek ugyanezért.

Egészséges étrend, hatékony reggeli

A vékony emberek 61 százaléka azt nyilatkozta, hogy a csirke a kedvenc étele. 7 százalékuk vegetáriánusnak vallotta magát. 19 százalékuk pedig soha nem fogyaszt alkoholt. 35 százalékuk mindennap salátát ebédel, 63 százalékuk pedig minden vacsorához eszik zöldséget. Amikor a nassolásra kerül a sor, 39 százalékuk a gyümölcsökre, 20 százalékuk a diófélékre voksolt.

Az édes italokkal kapcsolatban is megoszlott a válaszadók véleménye: 35 százalékuk egyáltalán nem fogyaszt ilyesmit, 33 százalékuk diétás üdítőt iszik, és csak10 százalékuk tartja kedvencének a hagyományos, cukros üdítőket.

Az erőlködés nélkül is vékony alkatú válaszadók az egészséges reggeli titkát is feltárták: általában gyümölcsöt, gabonaféléket és müzliszeleteket fogyasztanak. 45 százalékuknak szerepel a reggelijében a gyümölcs, 31 százalékuknál pedig a tojás is.

Sportosak, de nem görcsölnek a súlyukon

Nemcsak az étkezés, hanem a sport is fontos szerepet játszik a súlyproblémákkal egyáltalán nem küzdők életmódjában. 36 százalékuk heti 1-3 alkalommal, 27 százalékuk 4-5 alkalommal, 25 százalékuk pedig heti 6.7 alkalommal sportol, csupán 10 százalékuk állította, hogy nem szokott edzeni. A résztvevők csaknem fele, 47 százaléka, soha nem diétázik, további 25 százalékuk pedig csak ritkán. 24 százalékuk naponta megméri a súlyát, 16 százalékuk viszont soha nem áll a mérlegre.