tóth gabi
Nem akarsz léket vágatni, nehogy mindent összekenjen hazáig a dinnyelé? De, ha nem tudod a titkot, könnyen egy tökkel térhetsz haza. Megmutatjuk mit kell figyelned, hogy a legjobb gyümölcsöt vidd haza!
Ha görögdinnyét vásárolsz az olyan mint egy karácsonyi ajándék. Nem tudhatod mit rejt magában, míg fel nem vágod.
Te is ütögetéssel szeretnéd megtalálni a mézédes dinnyét ? Sokak szerint a "hang teszttel" eredményesen megállapítható a dinnye cukortartalma. Azonban ez túl szubjektív, és ha nem akarsz egy afrikai doboshoz hasonlítani a dinnyeárusnál, ebből a három részből álló teszt segítségével biztosra mehetsz, hogy dinnye helyett ne tökkel térj haza.
1. A jó görögdinnye szimmetrikus, vastag héján néhány apróbb karcolás van. Az érett dinnyének sötét zöld a színe.
2. A görögdinnye 92 %-a víz, ha zamatos dinnyét szeretnél válaszd a viszonylag nagy méretet.
3. Ha a dinnye héján sárga foltot találsz (ott feküdt a földön), biztos lehetsz benne, hogy elég időt töltött a dinnye földön. A folt nélküli dinnyét hamarabb leszedték, így nem tudott zamatosra érni.
Ha mégis csalódás érne, az csak véletlen! A jó hír pedig, hogy a nem túl édes görögdinnyéből egy csodálatos és könnyen elkészíthető hideg levest készíthetsz.
Olyan mint egy gazpacho, de még annál is üdítőbb! Ilyen egyszerűen elkészítheted:
Hozzávalók
6 csésze mag nélküli görögdinnye, felkockázva
1/3 csésze apróra vágott friss menta
1 csésze uborka, hámozott és apróra felkockázott
1 kis jalapeño paprika, magok nélkül, darálva
1 fej vöröshagyma, kockára vágva
1/2 csésze fiatal zeller, kockára vágva
2 evőkanál friss citromlé ( ízlés szerint )
2 evőkanál balzsamecet vagy vörös borecet
só és frissen őrölt bors ízlés szerint
Előkészítése:
Pürésítsd össze a dinnye darabokat, tedd egy tálba és add hozzá a többi hozzávalót. Rakd hűtőszekrénybe legalább 1 órára, hogy az ízek összeérjenek.
Díszítsd néhány levél friss mentalevéllel.