FAZÉK

Íme, a világ leg­egy­sze­rűbb és leg­ol­csóbb di­é­tás étele: ká­poszta steak

Ha nem tudsz főzni, akkor is el tudod ké­szí­teni ezt az egy­szerű és na­gyon finom sült ká­posz­tát. A leg­jobb benne, hogy olcsó, nem hiz­lal és na­gyon egész­sé­ges.

Ha kevés az időd, vagy épp nem vagy egy konyhatündér, akkor is el tudod készíteni ezt az egyszerű ételt.

Itt van az új káposzta szezonja, érdemes kipróbálnod ezt a sokoldalúan ízesíthető gyors és alacsony kalóriatartalmú "steaket".

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Hozzávalók:

  • 1 közepes fej friss káposzta
  • olíva olaj
  • só, bors

Elkészítés:

A megmosott káposztát vágd 1-1,5 cm-es szeletekre. Tedd kiolajozott tepsire, kend meg olajjal, majd sózd, borsozd meg.

Fotó: Pinterest

Süsd 200 fokon 25-30 percig.

Eközben a címlapon

A különböző ízesítésekhez adunk néhány tippet, de szabadon kipróbálhatsz bármilyen fűszerezést mielőtt megsütöd.

Fokhagymás: 2-3 gerezd tisztított fokhagymávaldörzsöld be az olajozott káposztaszeleteket, majd utána  sózd és borsozd.

Fotó: Pinterest

Szalonnás: a befűszerezett káposztaszeletekre rakj bacon, vagy más szalonna szeleteket. Ha sós a szalonna, óvatosan sózd meg.

Fűszeres: keverj össze 1-1 evőkanál szárított oregánót, kakukkfüvet és szezámmagot 2 evőkanál olíva olajjal. A káposztaszeleteket ezzel a keverékkel kend meg és ezután sózd, borsozd.

Fotó: Pinterest

Tipp:

Nagyon finom lila káposztából is.