OTTHONKA

Így ültesd el az orchideát, mindenki a csodájára jár majd!

Az orchidea az egyik legkényesebb szobanövény, nem véletlen, hogy nagy becsben tartja mindenki. Ha szeretnéd büszkén megmutatni a vendégeidnek, vagy gyönyörködni benne a téli estéken, csak pár apró trükköt kell bevetned!
címkék:
  • Szerző: Ripost

Sokan lelkesen megveszik az orchideát, vagy ajándékba kapják, és szomorúan veszik észre, hogy nem tudták életben tartani. Nagyon érzékeny, kényes szobanövény, nem véletlen, hogy akinél gyönyörűen fejlődik, a legszebb oldalát akarja megmutatni. Ezért egyre nagyobb divat a szokásos átültetéskor a hagyományos cserép helyett különleges kaspókba helyezni őket. Mutatjuk a legszebb ötleteket!

1. Letisztult, modern berendezésű lakásokban nagyon jól mutat a szabályos, hófehér, apró cserépben a virág.

2. A lógatós kaspót az orchidea is nagyon szereti; a természetes anyagok kedvelői bele fognak szeretni ebbe a textil bevonatú virágtartóba!

3. Egy lapos, deszkákból készült virágtartó nem csupán olcsó, de egyszerűségével a csodaszép virágokra helyezi a hangsúlyt, így mindenki észre fogja venni őket.

4. Különleges megoldás az apró fémvödör, kiemeli a hagyományos cserépbe ültetett növénykéid közül az orchideát.

5. Ha valami igazán különlegesre vágysz, bevethetsz játékos kiegészítőket is.

6. Csempéssz természetességet a lakásodba! Egy fakéregből te is egyszerűen elkészítheted ezt a tartót. Olyan hatása lesz, mintha virágod a természetes élőhelyén lenne.

7. Rusztikus hatást kölcsönöz a lakásodnak a vékony lécekből készült, lógatós virágtartó.

8. Akár egy apró kosárkába, kókuszdió héjába vagy cserépkorsó alátétébe is ültetheted a növénykédet.

9. Fahasábbal párosítva érdekes, izgalmas, természetes hatást válthatsz ki.

 

címkék:
És ezeket olvastad már?