ÉLETMÓDI

Így gyilkolja le a nő önbecsülését egy pokoli rossz házasság

Szépen lassan építi le a nőt, ha a házasságban elromlik valami. Sokszor nem csupán a férfiak, de maguk a feleségek se veszik észre, hogy épp a lényeg nem stimmel. Ezekre az intő jelekre érdemes figyelni!
  • Szerző: Ripost

Sokszor úgy tűnik, hogy a nő hirtelen adja be a válást, pedig a legtöbb feleség átmegy ugyanazokon a fázisokon, mielőtt döntésre jutna. A rossz házasság csendesen dolgozza át a nőt, aki sokszor évekig hallgat, tűr, és miközben figyelmen kívül hagyja a jeleket, egyre gyengébb lesz. Az a különös, hogy a férj közben talán észre sem veszi, hogy probléma van, legföljebb annyit érzékel, hogy az utóbbi időben megváltozott valami. Párterapeuták összeállították, mik a figyelmeztető jelek, ha egy nőnél kezd betelni a pohár.

1. Stresszeli a nőt, ha a férjével van

Minden nő máshogy éli meg; van, akinek a feje kezd fájni, van, akinek a gyomra, mások képtelenek éjszaka elaludni – de az közös, hogy a partnerük jelenléte teszi idegessé őket. Leggyakrabban letagadják ezt az érzést, szégyellik magukat miatta, pedig azt jelzi, hogy valamit meg kellene beszélniük a párjukkal.

2. Magányosnak érzi magát

Az is egy intő jel lehet, ha a nő hiába van egy légtérben a férjével, vagy mennek közös programra, úgy érzi, mintha teljesen egyedül lenne. A szakértők szerint ilyenkor már nem tud kapcsolódni a férfihoz, vagy a férj utasítja el, ha közeledni próbál. Az biztos, hogy kellemetlen érzés, aminek fizikai tünetei is lehetnek.

3. Egyre dühösebben érvel, ha vita van

Szakértők egyetértenek abban, hogy az egészséges párkapcsolatokban rendszeresek a konfliktusok – de ha a nő azt veszi észre magán, hogy nem akarja megoldani a helyzeteket, csak oda akar vágni a férjének, akkor vannak problémák a párkapcsolattal. Ilyenkor ugyanis általában van valami a felszín alatt, amit egyikük sem mond ki.

4. Ingerült lesz, ha pénzügyek kerülnek szóba

Sarkalatos pontja a házasságnak, amikor az anyagiakat kell megvitatni, hiszen a legtöbb pár tagjai nem egyformán gondolkodnak a pénzről, spórolásról. No és persze nem egyformán keresnek. Azonban egy idő után kialakul egyfajta rutin a közös kasszával. Ha pár év után túl sokszor robban ki a feszültség a pénz miatt, akkor valójában nem az állhat a háttérben, állítják a szakemberek.

5. Gúnyos vicceket süt el a férfi kárára

Sokszor még maguk a nők sem tudják, hogy valami elromlott a kapcsolatban, de a feszültséget érzik – és olyan viccekkel vezetik le, amik sértik a férjüket. Hosszabb távon nem csak a házasságot, de a férfi önérzetét is rombolja ez a magatartás.

6. Egyre többször borul ki

A kapcsolatokban nagyon fontos az érzelmi támasz nyújtása, de sokszor a nő minden problémáját a férfi elé viszi, aki képtelen megoldani azokat – mert valószínűleg a nőnek szakemberre lenne szüksége. Ez könnyen frusztrációhoz vezethet, a nő úgy érzi, férje nem hallgatja meg, és nem segíti őt, a férfi pedig tehetetlennek érzi magát.

7. Minden döntés pokoli nehéznek tűnik

Ha a pár nagyon nehezen jut elhatározásra hétköznapi dolgokban, akkor valami mélyebb probléma lehet a háttérben. Ha olyan apróságokban képtelenek dűlőre jutni, hogy hova menjenek nyaralni, vagy milyen színű bútort vegyenek, valószínűleg felborult a kapcsolat egyensúlya, és érdemes lehet párterapeutához menni.

És ezeket olvastad már?