FAZÉK

Ezzel az egy­szerű trük­kel sok­kal ol­csóbb lesz az eper­lek­vár

Le fog esni az állad, ha meg­lá­tod, mivel dú­sít­ha­tod fel az eper­lek­vá­ro­dat, anél­kül hogy bár­mit is ve­szí­tene él­ve­zeti ér­té­ké­ből
Fotó: Pinterest

Sajnos az eddigi időjárás nem kedvezett az idei eper termésnek, ami a sajnos az árakon is meglátszik. De nem kell elkeseredned, szerencsére idén is elkészítheted a megszokott mennyiségű eperlekvárt, mertegy praktikus trükkel elérheted, hogy ne kerüljön többe ez a házi finomság.

Első hallásra talán furcsának tűnik,mivel turbózhatod fel a megszokott eperlekvárodat. A megoldás ugyanis nem más, mint a cukkini! Pedig egyáltalán nem egy új keletű hóbortról van szó. Ezt a trükköt már nagyanyáink is használták. A cukkini összetétele rendkívül szerencsés: íze és illata semleges, magas a nedvességtartalma, és a fiatal példányokban szinte nem is látni a magokat.

EZEKET OLVASTAD MÁR?
Hő hatására gyorsan puhul, így főzéskor észrevétlenül simul bele a készülő lekvár állományába.

Ha cukkinit adsz a lekvárhoz, sokkal kevesebb gyümölcs is elég ugyanannyi mennyiség elkészítéséhez.

Ezt a lekvárt mindenképp érdemes kipróbálnod!

Hozzávalók:

2 db közepes méretű cukkini 1 kg eper 30 dkg cukor (használhatsz édesítőt is) 1 csomag 3:1-es lekvár zselésítő

Eközben a címlapon
Fotó: Pinterest

Így készül:

1. Hámozd meg és reszeld le a cukkinit

2. Szórd rá a cukrot felét és pihentesd egy órát

3. Az eprettisztítsd meg, darabold fel és főzd össze a cukkinivel.

4. Add hozzá a maradék cukrot vagy édesítőt, végül pedig a zselésítőt.

5. Tedd steril üvegekbe, állítsd fejre az üveget amíg kihűl.

Tipp:

A cukkini valójában szaporítóként szerepel a lekvárban, ám használata azzal jár, hogy a lekvár egészében csökken az ízek és illatok intenzitása. Ha a kóstoláskor nem vagy elégedett, kevés citromsavval, esetleg plusz cukorral segíthetsz a harmónián.