Létrehozva: 2018.08.18.

Ezért nagyon egészséges a savanyúság leve, soha ne öntsd ki

Mi a jó abban, ha megiszol egy pohárka savanyú uborkalevet? Legfeljebb másnaposság ellen érdemes - gondolhatnád. Pedig sokan vannak, akik meggyõzõdéssel kortyolgatják, mégpedig meglepõ alkalommal.

Sokan esküsznek rá, hogy dőreség a lefolyóba löttyinteni a savanyú uborkák után, a befőttes üveg alján lötyögő, fűszeres, savanyú levet. Szerintük egy kemény edzés után a legjobb szer, amelytől a beállt izmok kilazulnak.

De hát mit is tartalmaz a savanyú uborka leve?

Vizet, sót és az uborka levét. A savanyításhoz ugyanis só szükséges.

Miért hat?

Az intenzív, egy órát meghaladó edzés alatt igen erősen megizzadsz. Ennek során tetemes mennyiségű elektrolit, azaz só, kálium, kalcium, magnézium távozik a szervezetedből. Az egészséges vérkeringés biztosításához, a vérnyomás szabályozásához elsőrendű fontosságú a folyadék, a vizes bázisú sóoldatok gyors pótlása.

A jó, sós uborkalé ultragyors sebességgel visszaállítja tested normális, hidratált állapotát.

Van más pozitív hatása is az uborkalének?

Van bizony! Mégpedig az erőteljes, emésztést segítő hatása. A savanyítás, azaz a fermentáció folyamata alatt jótékony baktériumok, probiotikumok keletkeznek a lében. Ezek létfontosságúak az egészséges emésztés érdekében.

Utálod csak úgy felhajtani? Máshogy is felhasználhatod!

Húsízesítés: Öntsd a pulyka- vagy sertésszelet pirításához a serpenyőbe. Az uborkalé intenzív íze miatt más fűszerre nem is lesz szükséged.

Marinálás: Mártsd a marha- vagy sertésszeletet savanyú uborkalébe, és tedd hűtőbe 1-3 órára.

Zöldségsavanyítás: Az ecetes uborkában már tökéletesen összeértek az ízek. Ezt a finom nedűt kár lenne elpocsékolni. Ha kifogyott az üvegből az uborka, öntsd a levet az újonnan elkészített, feldarabolt, lereszelt zöldségekre. Így készíthetsz szuper gyorsasággal újabb adag, remek savanyúságot.

Reszeld le a káposztát, a répát, a retket, és öntsd rá a levet. Vagy moss egy újabb adag uborkát, és töltsd rá a savanyú folyadékot.

Egy éjszaka alatt újratermeled a napi betevő savanyúságot. És milyen remek frissítő ez a forró nyári napokon!

Ejtett tojás: Ehhez ugye a forró vízhez 1 evőkanál ecetet szoktál adni. Most próbáld ki az uborkalével! Csodájára jár majd minden ismerősöd, aki az így készített finomságot megkóstolja.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Itt van Oroszország váratlan katonai lépése

origo.hu

Újabb drámai részletek Károly király betegségéről

borsonline.hu

Itt az újabb sokk: Katalin hercegné után újabb közönségkedvenc híresség jelentette be, hogy rákkal küzd

hirtv.hu

Műsorváltozás: 21 órától a Varga Judit-interjú a HírTV műsorán

ripost.hu

4 csillagjegy, akiknek óriási fordulatot ígér a húsvéti hosszú hétvége

vg.hu

Brutális baleset Baltimore-ban: több kilométeres híd omlott össze – videó

origo.hu

Zelenszkij őrült bejelentést tett, minden megváltozik

mindmegette.hu

8 szuper töltött tojás, amit kár lenne kihagyni húsvétkor!

ripost.hu

Elhagyta az országot, Cipruson hunyt el minden idők egyik legjobb magyar csatára

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Minden nap szenvedés, gyógyíthatatlan beteg a gyönyörű színésznő

ripost.hu

A síron túlról üzent Diana, ez jelenti Károly uralkodásának végét

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

MEDICINA

Csodálatos gyógyereje van a pitypangnak, mutatjuk, hogyan készítsd el

MEDICINA

Soha többé ne igyál vizet lefekvés előtt! Most derült ki, mit okoz

MEDICINA

Elárulta a hosszú élet titkát a 97 éves fitnesznagyi

MEDICINA

Indul a pitypangszezon! Nem is gondolnád, mi mindenre gyógyír

MEDICINA

A legszörnyűbb hang: ezt hallatja mindenki a halála előtt

MEDICINA

Rózsaszín lett a vizelete, más tünetet nem tapasztalt a rákbeteg férfi

MEDICINA

Így moss minden reggel arcot, sokáig ránctalan marad

MEDICINA

Íme egy olcsó fűszer, amiből jó, ha tavasszal többet eszel