Orbán Viktor: Amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba!

POLITIK
Létrehozva: 2018.09.11.

Ettől lesz egész télen isteni finom a pörkölt, a gulyás és a káposzta

A magyar konyha a XIX. század vége óta használja a paprikát nem csak õrlemény, de sóval eltéve darálmány formájában is. Ezt a hagyományt sokan a mai napig õrzik. Íme, egy tökéletes recept Boros Valitól.

A Piros Arany néhány éve még minden magyar háziasszony konyhájában ott lapult, elképzelhetetlen volt a főzés nélküle. Ez adta a színét és az ízét a gulyásnak és a pörköltnek, de ha egy nagy karéj zsíros kenyeret ettünk vacsorára, akkor ennek is csodás ízt és színt adott ez az egyszerű krém. A Piros Aranyat, amelyet nyers fűszer- és pritaminpaprikából és sóból készítenek, 1963 óta találjuk meg a boltok polcain, csemege és csípős változatban népszerűsége azóta is töretlen.

Ezúttal Boros Valit, a háziasszonyok gyöngyét kérdeztük meg arról, ő hogy készíti el otthon ezt a finomságot.

Boros Vali: „Szerettem mindig a Piros Arany krémet, de a boltiban egyáltalán nem bízom meg, muszáj volt kikísérleteznem ezt is, mert ebbe én nem rakok semmilyen adalékanyagot. Ebben pontosan tudom, mi van, és a legfontosabb, hogy ezeket az alapanyagokat én termesztettem meg magamnak. Ez a zöldség soha nem volt permetezve, csak locsolni szoktam a kertben és szerves trágyát használok. Így aztán az én paprikakrémem már majdnem bio.”

Hozzávalók:

 

  • 2 kg húsos kápia paprika
  • 1-3 db pici csípős paprika (de csak, ha csípősre készíted, felnőtteknek)
  • 4 fej hagyma
  • 5 db friss, érett paradicsom
  • 1 1/2 dl olaj
  • 1 ek durva só
  • Elkészítés:

    1. Tisztítsd meg a paprikát, csumázd ki, darabold durvára. Tedd egy nagy lábasba. Szórd rá a sót, öntsd hozzá az olajat. A hagymát és a paradicsomot is tisztítsd meg, és darabold össze. Add a paprikához.

    2. Lassú tűzön, fedő nélkül, alaposan főzd szét.

    3. Botmixerrel pépesítsd krémesre, majd takard le fedővel, és tedd vissza főni. Időnként kevergesd meg.

    4. Ha le is passzírozod, még szebb lesz az állaga.

    5. Na, ilyen, amikor már tökéletesen kész

    6. Csírátlanított, forró, pici üvegekbe szedd azon forrón.

    Zárd le, és fejjel lefelé fordítva tedd a száraz dunsztba. Lehűlésig maradjon ott.

    Nem kell bele tartósító. Felbontás után tárold hűtőben.

    Ez is érdekelhet

    origo.hu

    Brutális baleset Budapesten: két ember meghalt, a gyáva sofőr elmenekült

    origo.hu

    Elszólta magát a megcsalásról a magyar sztárpár

    metropol.hu

    „Soha életedben nem csillogtál még így!” – Tóth Gabi fotóval jelentette be a váratlan örömhírt, záporoznak a gratulációk

    vg.hu

    Megérkezett a bejelentés: egyszerre emelkedik és csökken nagyot Magyarországon az üzemanyag ára

    ripost.hu

    Váratlan fordulat Dárdaiéknál, óriási bejelentést tett a Hertha

    mandiner.hu

    Kemény választ küldtek az oroszok az amerikai ukrán segélycsomagra (VIDEÓ)

    origo.hu

    Jákob Zoltán elárulta, miért lett sikeres

    astronet.hu

    Napi horoszkóp 2024. április 20.: az Ikreknek fontos felismeréseket hoz a szombat, a Mérleg menjen biztosra

    origo.hu

    Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

    videa.hu

    Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

    ripost.hu

    Kitálalt a házassági tanácsadó: innen tudhatod, hogy a kapcsolatod halálra van ítélve

    ripost.hu

    Senkinek sem kell Zámbó Jimmy egykori nyaralója, drasztikus lépésre szánta rá magát a család

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek

    FAZÉK

    Most lehet szedni a gyógyerejű csalánt, mutatjuk, mennyi mindenre jó

    FAZÉK

    Tojáskrém 3X: zseniális recepteket mutatunk

    FAZÉK

    3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

    FAZÉK

    Pörkölt reggelire: mutatjuk Petőfi Sándor különös étrendjét

    FAZÉK

    Soha többet nem marja szét a szemedet a hagyma, itt a trükk

    FAZÉK

    Ettől az isteni apró trükktől mennyei lesz a kókuszgolyó

    FAZÉK

    Ezért ne szórj soha szódabikarbónát az eperre

    FAZÉK

    Epres-tejfölös pite az új kedvenc, mutatjuk a receptet