KÜLFÖLD

Ér­de­mes meg­nézni! 10 láb magas, gyö­nyörű szob­rot kap Mar­ga­ret That­cher

A szü­lő­vá­ro­sá­ban he­lye­zik el. A bronz al­ko­tás Sir Isaac New­ton, a híres tudós szobra kö­ze­lé­ben áll majd, aki szin­tén ebből a vá­ros­ból szár­ma­zott.
  • Szerző: SZM

Amikor Theresa Mayből miniszterelnök lett, sokan azt kérdezték, hogy vajon valaha utoléri-e nagy elődjét, Margaret Thatchert, a “Vasladyt”, Nagy-Britannia 71. miniszterelnökét. Ahogy a helyzet most áll, ez már nem fog neki sikerülni, de ilyen bonyolult feladatot talán még a Vasladynek sem kellett megoldania.

Mindenesetre Margaret Thatcher éppen a közeljövőben kap egy szobrot a szülővárosában, a Lincolnshire-beli Granthamben. A mű elhelyezését most engedélyezte az önkormányzat.

A 10 és fél láb magas bronzalkotás  Sir Isaac Newton, a híres tudós szobra közelében áll majd, aki szintén ebből a városból származik. Ráadásul Thatcher asszony édesapja Grantham polgármestere volt 1945-46-tól.

A szobor finanszírozása a Public Memorials Appeal-ből származik. Ez egy jótékonysági szervezet, amely az adományokból Nagy-Britanniában történelmileg fontos emberek emlékműveit teremti meg.

David Burling, a Grantham Közösségi Örökség Egyesület (GCHA), a város múzeumát üzemeltető és a kérelmet benyújtó csoport vezetője azt mondta: "Örülünk, hogy Grantham 'leghíresebb lányának' szobra itt áll majd."

Forrás: Express