Magyar Péter nem az első a Tisza pártban aki újságírókra támadna

INSIDER
Létrehozva: 2015.08.21.

Csodakenyér, ebből bátran falatozhatsz!

A legtöbb diéta úgy kezdõdik: hagyd el a kenyeret! Naná, hogy ezt a pontot a legnehezebb betartani, mert mi magyarok egyszerûen imádjuk a kenyeret. Szerencsére van megoldás! Íme a szénhidrát-csökkentett csodakenyér, amibõl akár este is bátran falatozhatsz!

Végre egy kenyér, amibe jóízűen és pláne lelkiismeret furdalás nélkül beleharaphatunk! Reggel, délben és még a tiltott zónának számító esti órákban is. Bár tényleg nagyon finom ez a tökmagos mini vekni, azért ne fald fel egyszerre. Hagyj belőle holnapra is!

Knap Daniella receptje


Hozzávalók:

  • 80 g teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 90 g Update Master mix
  • 20 g sikér
  • 1/2 mk só
  • 10 g olívaolaj
  • 150 g langyos víz
  • 20 g Update joghurt vagy kefir (langyos)
  • 3 g instant élesztő
  • 1/2 mk aszkorbinsav
  • 1 ek. tökmag

  • Így készítsd:
    A lisztféléket, az élesztőport és a sikért, illetve az aszkorbinsavat forgasd össze.

    A vizet és a joghurtot keverd össze a sóval, majd ezt a lét öntsd a kenyérsütő gépbe.   

    Borítsd rá a lisztkeveréket, majd állítsd a gépet dagasztó programra. Kb. fél óra alatt szép homogén tésztát kapsz.

    Az így kapott bedagasztott tésztát formázd veknivé, és tedd egy kisebb (kb. 15x9cm) formába, majd meleg helyen letakarva kb. 50-60 percig hagyd kelni.

    A szépen megkelt kenyér tetejét kend meg tojásfehérjével, szórd meg tökmaggal, és 170 fokra előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt süsd készre.


    Amikor kész, vedd ki a kenyérkét a sütőből, és deszkára vagy konyharuhára helyezve hagyd teljesen kihűlni.

    Tippek:

  • A gépi dagasztás fontos az ilyen reformkenyereknél, mert így lesz laza szerkezetű a tésztája.
  • Fontos, hogy meleg helyen és letakarva keleszd, erre a célra például tökéletes  50°C-ra felmelegített, majd lekapcsolt sütő.
  • A sütési idő sütőfüggő, ezt érdemes kitapasztalni
  • Ha közben nagyon odakapna a teteje, akkor egy alufóliával takard le, és úgy süsd tovább.
  • A sütési idő felénél érdemes kivenned a formából a kenyeret. Ha így sütöd tovább, sokkal ropogósabb lesz a héja!
  • Csak akkor szeleteld, ha teljesen kihűlt!
  • Fantasztikus sütiket is készíthetsz szénhidrát-csökkentett lisztből. Érdemes tölteléknek túrót választanod, mert az az egyik legjobban használható fogyókúrás alapanyag. Persze, pláne ilyenkor szezonban, a gyümölcsös sütiket is imádjuk! És ne feledkezzünk meg a péksüteményekről sem, ez a sajtos kifli például isteni!

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek