FAZÉK

Csípős kukoricaleves tojással

Egy könnyû nyári fogás hûvösebb napokra? Ez a leves garantáltan felmelegít belülről! Friss, zsenge kukoricából az igazi!
címkék:
  • Szerző: Ripost

Hozzávalók:

  • 3 cső zsenge kukorica, vagy 1 doboz kukoricakonzerv

  • 1 liter csontleves vagy erőleves, kockából is jó

  • 3-4 cm friss gyömbér

  • 1 evőkanál vodka (kihagyható)

  • 1 tk. liszt

  • 2 egész tojás

  • jó sok petrezselyemzöld

  • 1/2 mokkáskanál bors

Így készítsd:

Az alaplét 5-6 percig hagyd forrni a vékony szeletekre vágott gyömbérrel, majd add hozzá a frissen levágott kukoricaszemeket, vagy a lecsepegtetett konzerves kukoricát, ízlés szerint sózd.

Míg újra felforr, a lisztet, a fehérborsot és a vodkát keverd el fél pohár vízben, ezzel habard be a levest. Jó 1 percig forrald, ekkor csorgasd bele a hanyagul felvert tojásokat is, a  lábost szinte azonnal lehúzhatod le a tűzről.

Tálaláskor bőven szórj rá finomra vágott petrezselymet!

címkék: