Magyar Péter ámokfutása büdös szavazóktól, nők, nyugdíjasok folyamatos gyalázásáig

POLITIK
Létrehozva: 2015.11.11.

A világ legjobb mézeskalácsa! Finom, puha és omlós!

A mézeskalács a karácsonyi ünnepek jolly jokere! Illatos finomság, amit remekül használhatsz díszítésre is! Ráadásul elõre elkészítheted!

A karácsonyi készülődés elengedhetetlen része a mézeskalács sütés. A készülődés izgalma és a finom  fűszeres illat kellemesen ráhangol a karácsonyra, ráadásul a család apraját-nagyját  is bevonhatod.  Érdemes többet sütnöd, hiszen karácsonyi dekorációnak is szuper jó. Gyönyörű karácsonyfadíszként, adventi koszorúra, de az  ajándékok csomagolását is különlegessé teheted vele!

 

Ajándéknak is kitűnő ötlet, örömet szerezni ezzel a finomsággal!

Mézeskalács

Hozzávalók:

  • 60 dkg liszt
  • 2 egész tojás + 2 tojás sárgája
  • 20 dkg cukor
  • 2 tk  mézeskalács fűszer
  • 7 dkg zsír
  • 7 dkg vaj
  • 2 evőkanál tejföl
  • 20 dkg méz
  • 1 tk szódabikarbóna
  • Így készítsd:

  • Melegítsd meg a mézet.
  • Keverd össze a tojásokat, a cukrot, a tejfölt, a zsírt és a vajat egy tálba.
  • Öntsd hozzá a melegített mézet, tedd hozzá a szódabikarbónát, mézeskalácsfűszert és a lisztet.
  • Dolgozd össze, majd tedd a hűtőbe, minimum 3-4 órára, de akár pár nappal sütés előtt is elkészítheted a tésztát!
  • Szaggasd kb. 1/2 cm vastagra és kb. 160-180 fokon süsd kb. 8 percig. Figyelj, hogy ne barnuljon meg a teteje, mert akkor kemény lesz!
  •  

    Magokkal összesütve nagyon finom!

    Színes cukorkákkal is díszítheted. Sütés előtt ezeket nyomogasd a tésztába!

    A boltban kapható mézeskalácsfűszert te is elkészítheted, illetve ízlésed szerinti összetételben és mennyiségben használhatod!

    Mézeskalácsfűszer

    Hozzávalók:

  • 1 tk őrölt fahéj
  • 1 tk őrölt gyömbér (friss, reszelt még jobb)
  • 1 tk őrölt szegfűszeg
  • 1 tk őrölt szerecsendió
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 narancs reszelt héja
  • Mézeskalács praktikák

  • Ha szeretnéd felakasztani, sütés előtt hurkapálcikával szúrj rá lyukat, ezen keresztül kötözheted majd a cérnára.
  • Fontos, hogy a tésztát néhány órát a hűtőben pihentesd!
  • Gyönyörű kiszúró sablonokat lehet kapni, érdemes beszerezni párat belőle!
  • Ne nyújtsd túl vékonyra, mert hamar megég a tésztája és törékeny lesz a kész mézeskalács!
  • Ha esetleg túlsütnéd a mézeskalácsot és megkeményedne, tedd dobozba néhány szelet almával, másnapra finom puha lesz!
  • Díszítés:

    1. Verj 2-3 tojásfehérjét kemény habbá, keverj hozzá apránként legalább 5-6 kanál porcukrot. Minden egyes kanál cukorral szép simára dolgozd el a mázat.

    Nem maradhat csomó benne, ez nagyon fontos!

    2. Egy tiszta nejlonzacskó (legjobb az uzsonnás zacskó, mert az kicsi) egyik sarkát vágd le. De csak picit, hogy minél kisebb legyen a lyuk!

    3. A masszív, sűrű cukros habot kanalazd a zacskóba, és a masszát próbáld a lyukas sarok felé terelni. Legjobb, ha körbecsavarod a zacskót, így használat közben nem fog visszafelé folyni a hab. Le is csipeszelheted.

    FIGYELEM! Ha cukorcsomók maradtak a habban, nagyon hamar eltömítődik a lyuk és nem fogsz tudni dolgozni a zacskóval!

    4. Használd úgy a zacskóba zárt habot, mint egy tollat. Ha óvatosan nyomod, éppen olyan tempóban jön majd a cukros habkrém, hogy szépen díszíthetsz vele. De ha nincs különösebb kézügyességed, bevonhatod az egész mézeskalácsot tojáshabbal, ettől szép csillogó lesz a külseje!

    Vigyázz, hogy a frissen díszített mézeskalácsok ne érjenek egymáshoz, mert tönkremegy a díszítés! 

    Egy nap száradás kell a tojáshabnak!

     

     

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek