OTTHONKA

A leg­jobb és leg­ol­csóbb mód­szer a ha­ma­ro­san tá­madó le­gyek ellen

Végre árad az il­la­tos, meleg, ta­va­szi le­vegő a nyi­tott ab­la­kon át. Saj­nos a ko­moly be­teg­sé­ge­ket ter­jesztő le­gyek is fel­éled­nek, el­ké­pesztő se­bes­ség­gel sza­po­rod­nak, és szem­te­le­nül be­ha­tol­nak a la­kásba. Mu­száj vé­de­kezni el­le­nük, de nem mind­egy mivel. Jobb, ha úgy ri­aszt­juk el őket, hogy köz­ben nem mér­gez­zük a saját kör­nye­ze­tün­ket.

Ahogyan a nap végre nem csak fényt ad, de meleget is, magukhoz térnek a legyek. Megjelennek az ablakban, kíváncsian leskelődnek, majd mindenre és mindenkire rászállnak. Az orrunkat leszállópályaként használják, és a védekezésképtelen kisbabákat sem kímélik.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Ha eszünkbe jutnak az Oscar-díjas magyar rövidfilm, A légy képkockái a szegény, üldözött kis légyről, már majdnem megesik a szívünk rajta. Ám jól tudjuk, hogy a légy milyen sok betegséget terjeszt. A fő tápláléka a rothadó hús, gyümölcs és az állati ürülék. Ezeket megnyálazza, és nyalogatva, folyadékként veszi magához. Az emberi élelmiszerekre rászállva tífuszt, kolerát és vérhast terjeszt. Muszáj védekezni ellene.

Ablak háló

Az ablakra szerelt háló távol tartja a nagymértékű légytámadást, ám ajtónyitáskor kivédhetetlenül becsusszannak.

Tisztaság

Ügyelj, hogy ne maradjon kint a lakásban semmiféle ételmaradék. Ha nem érez csábító bomlás-szagokat, nem jön majd csapatostól.

Elektromos rovarcsapdák és riasztók

A rovarcsapda fénnyel csalogatja a legyeket, és el is pusztítja. A riasztók az emberi fül számára nem hallható hangtartományú rezgést bocsájtanak ki. Ez a hang azonban a légynek rendkívül kellemetlen, és elriasztja a nemkívánatos látogatókat.

Mérgező kemikáliák

Természetesen erős, mérgező vegyszereket is be lehet vetni. Akár vízben oldódó csalétkeket vagy permetezhető irtószert használunk, nem csak a légynek ártunk, de a saját környezetünket is károsítjuk. Miközben kockáztatjuk az egészségünket, a szerek a házi kedvenceket (madarak, kis rágcsálók, halak) is megbetegítik.

Eközben a címlapon

Szegfűszeges vöröshagyma

Ez a legegyszerűbb, legolcsóbb és legbiztosabb védekezés a házilegyek ellen.Próbáld ki! Nem kell más hozzá, mint egy vöröshagyma és néhány szem szegfűszeg.

Elkészítés:       

  • Hámozd meg a vöröshagymát
  • Szúrj bele pár szegfűszeget
  • Helyezz el egy-egy ilyen bio-riasztót minden helyiségben. A legjobb, ha az ablak vagy ajtó közelébe teszed.
Előnye, hogy természetes, és semmiféle káros vegyszert nem tartalmaz.