MANI

10 hí­res­ség, aki­ket hi­deg­vér­rel gyil­kol­tak meg

A leg­több­jük­ről ke­ve­sen tud­ták eddig, ho­gyan tá­voz­tak az élők so­rá­ból. Volt aki rab­ló­gyil­kos­ság vagy sze­re­lem­fél­tés­ből el­kö­ve­tett gyil­kos­ság ál­do­zata lett!

1. Bob Crane

        Kép: CNN

színész, rádiós műsorvezető

Crane-t egy kameraállvánnyal verték agyon még 1978-ban. Egyik barátját gyanúsították a gyilkossággal, de bizonyítékok hiányában elengedték. A tettes azóta is ismeretlen.

2. Jill Dando

          Kép: Telegraph

angol újságírónő, műsorvezető

Egy Barry George nevű férfi lőtte le 1999-ben, saját otthona előtt. A férfit 2007-ben azonban felmentették. Jill esete a mai napig megoldatlan.

3. Phil Hartmang

        kanadai színész és humorista

A Saturday Night Live című amerikai műsor forgatókönyvíróját kaliforniai otthonában lőtték le. Miközben aludt, harmadik felesége rátámadt és megölte, azután a nő öngyilkos lett. Valószínűleg a nő drogproblémája volt a gyilkosság oka.

Eközben a címlapon

4. Sean Taylor

a Washington Redskins amerikaifutball játékosa

18 hónapos lányával és barátnőjével volt épp otthon, amikor rátörték az ajtót miami otthonában. A betolakodó lelőtte. Négy embert gyanúsítottak akkor a gyilkossággal.

5. Peter Tosh

   Kép: YouTube

reggae-zenész

A Bob Marley hírnevét meghozó Wailers együttes alapítója. 1987-ben három fegyveres férfi betört jamaikai házába, és hét másik társával együtt lelőtték, miután nem akarta odaadni nekik a pénzét.

6. Jam Master Jay

      (baloldalt)

hip-hop művész, a Run-D.M.C. tagja

2002-ben betört két férfi a stúdiójába és lelőtték, miközben dolgozott. Azóta sem kerültek elő a tettesek.

7. Gianni Versace

      (Linda Gray színésznővel)

olasz divattervező

A híres divattervező Andrew Cunanan utolsó áldozata volt, 1977-ben. Miami otthonában két fejlövést kapott, az, hogy miért, máig rejtély.

8. Gemma McCluskie

        Kép: Mirror

brit tévészínésznő

Saját testvére, Tony ölte meg még 2012-ben. Egy lakásban éltek és miután veszekedtek, a nőnek nyoma veszett. 5 nap múlva találták meg a lefejezett holttestét egy angliai csatornában. A feje is meglett, egy hónappal később.

9. Reeva Steenkamp

dél-afrikai modell, tv-s műsorvezető

Oscar Pistorius paralimpikon vetett véget az életének 2013 Valentin-napján. A férfi azt mondta, azért ölte meg a barátnőjét, mert betörőnek hitte. A paralimpikont elítélték gyilkosságért!

10. Dorothy Stratten

Playboy-modell

A nő egyik filmjének rendezőjével járt éppen, akivel megcsalta előző kedvesét. Úgy döntött, meglátogatja a felszarvazott férfit, Paul Sinderel-t. A férfi megölte őt is és saját magát is.

(Viral Nova, Szeretlek Magyarország)