RETRO RÁDIÓ

Megújult a szilvás gombóc, imádja mindenki az új trükköt

Fehér Virág
Szerző
Fehér Virág
Létrehozva2019. 08. 28. 08:45

A magyar konyha egyik kedvenc étele, amit mindenki szeret. Olyan változatot mutatunk, amit még akkor is ehetsz, ha diétázol. Arról nem is beszélve, hogy milyen könnyen elkészíthető.

Hihetetlen szuper ez a recept, hiszen dübörög a szilvaszezon, és sok diétázó csak álmodozik a szilvás gombócról! Sosem gondoltad volna, hogy cukkiniből készülhet ez a hagyományos „tészta” étel, amit mindenki szeret.

Hozzávalók:

  • 5 dkg megtisztított, felkarikázott cukkini
  • 7 dkg zsírtalanított kókuszliszt
  • 2 dkg bambuszrost
  • 1 dkg darált útifűmaghéj
  • 2 db tojás
  • 1 evőkanál négyszeres erősségű édesítő
  • 1 csipet só
  • 1 csipet fahéj
  • 1 kávéskanál vanília por
  • 1 teáskanál foszfátmentes sütőpor
  • néhány szem szilva negyedelve vagy felezve (mérettől függően)
  • fahéj
  • 10 dkg darált dió
  • Így készítsd el:

  • A cukkinikarikákat párold meg, majd szűrőben hűtsd ki. Pépesítsd aprítóban a tojással együtt.
  • A száraz hozzávalókat egy tálban keverd el, és add fokozatosan a cukkinis tojáshoz, majd keverd az egészet simára.
  • A tésztát tedd egy órára hűtőbe, mielőtt dolgozni kezdesz vele.
  • A hideg tésztát vagy nyújtsd ki két sütőpapír között és vágd négyzetekre, vagy a tenyeredben gombócnyi tésztát szétlapítva szórj rá egy kevés fahéjat és arra tegyél egy kis szilvadarabot. Formázd gombóccá és hempergesd meg darált dióban.
  • 190 fokos sütőben 20 percig süsd, de mielőtt tálalod, hűtsd le.
  •  

    Ripost hírek

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.