Zéró szénhidrátos csúcskaja: Karfiolfalatka az új diétás őrület
Készíts apró karfiolgolyócskákat vacsorára. Ez a zöldség egészséges és fantasztikusan finom. Az egész család imádni fogja ezt az olasz ízesítésû ételt.- Szerző: Sors Edina
Isteni, diétás vacsora receptet ismerhetsz meg. Gyors, egészséges szuperfinom zöldség falatkák, olaszos ízesítéssel. Egyszerű, mégis különleges.
Karfiolfalatkák
Hozzávalók:
- 1/2 csésze mandula tej
- 1/4 csésze reszelt parmezán sajt
- 1/2 csésze mandula liszt
- 2 tk fokhagyma por, vagy apróra vágott fokhagyma
- 2 tk hagyma por vagy apróra vágott hagyma
- 1 tk oregánó
- 1/4 tk piros paprika
- só, bors
- 1 fej karfiol , apró virágokra szedve
- 1/2 csésze apróra vágott mozzarella sajt
- friss bazsalikom
- Kókuszolaj
Így készítsd el:
1. Melegítsd elő a sütőt 230 fokra. A tepsibe rakj sütőpapírt és locsold meg kókuszolajjal.
2. Egy nagy tálba keverd össze a mandula tejet, parmezánt, mandula lisztet, fokhagymát, hagymát, az oregánót, a piros paprikát és 1/2 csésze vizet. Sóval és borssal is ízesítsd. A keverékbe forgasd meg a karfiol virágokat.
3. Helyezd a karfiolokat a sütőbe és 20 percig süsd meg, amíg szép aranybarnára nem sülnek a karfiol virágok.
4. Vedd ki a sütőből a karfiolokat, rakj rájuk egy kevés marinara mártást és a mozzarellát, majd süsd tovább 2-3 percen keresztül.
5. Tálald a finomságot egy tányéron, helyezz rá bazsalikom leveleket, szórd meg piros paprikával. Fogpiszkálóval fogyaszthatod.
Jó étvágyat!