FITTFAZÉK

Zéró szénhidrátos csúcskaja: Karfiolfalatka az új diétás őrület

Készíts apró karfiolgolyócskákat vacsorára. Ez a zöldség egészséges és fantasztikusan finom. Az egész család imádni fogja ezt az olasz ízesítésû ételt.

Isteni, diétás vacsora receptet ismerhetsz meg. Gyors, egészséges  szuperfinom zöldség falatkák, olaszos ízesítéssel. Egyszerű, mégis különleges.

Karfiolfalatkák

Hozzávalók:

  • 1/2 csésze mandula tej
  • 1/4 csésze reszelt parmezán sajt
  • 1/2 csésze mandula liszt
  • 2 tk fokhagyma por, vagy apróra vágott fokhagyma
  • 2 tk hagyma por vagy apróra vágott hagyma
  • 1 tk oregánó
  • 1/4 tk piros paprika
  • só, bors
  • 1 fej karfiol , apró virágokra szedve
  • 1/2 csésze apróra vágott mozzarella sajt
  • friss bazsalikom
  • Kókuszolaj

Így készítsd el:

1. Melegítsd elő a sütőt 230 fokra. A tepsibe rakj sütőpapírt és locsold meg kókuszolajjal.

2. Egy nagy tálba keverd össze a mandula tejet, parmezánt, mandula lisztet, fokhagymát, hagymát, az oregánót, a piros paprikát és 1/2 csésze vizet. Sóval és borssal is ízesítsd. A keverékbe forgasd meg a karfiol virágokat.

3. Helyezd a karfiolokat a sütőbe és 20 percig süsd meg, amíg szép aranybarnára nem sülnek a karfiol virágok.

4. Vedd ki a sütőből a karfiolokat, rakj rájuk egy kevés marinara mártást és a mozzarellát, majd süsd tovább 2-3 percen keresztül.

5. Tálald a finomságot egy tányéron, helyezz rá bazsalikom leveleket, szórd meg piros paprikával. Fogpiszkálóval fogyaszthatod.

Jó étvágyat!