kulcsár edina
Fogyókúrázol, de azért jó lenne valami finomsággal kiegészíteni a kávédat? Ropogtass mellé ebbõl az isteni diétás kekszbõl! Vagy mártogasd bele a forró italodba, és majszold el úgy, mint mint a franciák. Induljon cukor nélkül, édesen a nap!
Ha diétázol, egyértelműen tudnod kell, hogy szigorúan tilos cukrot fogyasztanod, még akkor is, ha a reggeli kávédról van szó! Viszont, ez még nem azt jelenti, hogy örökre búcsút kell venned az édes íztől.
Mutatjuk a receptet, amivel mindennél finomabb lesz a reggeli ébresztőd!
Hozzávalók:
Így készítheted el:
1. Melegítsd elő a sütőt 160 fokra, és ha nem szilikon a sütőformád, akkor a tepsit béleld ki sütőpapírral.
2. Egy tálban keverd össze a vajat, a tojást, az eritritet, és a vanília kivonatot.
3. Közben egy másik tálban keverd össze a lisztet, a kakaóport, a sütőport, az útifűmaghéjat, a sót és a csokireszeléket.
4. Ezután öntsd a száraz hozzávalókat a masszához, és keverd addig, amíg jó ragacsos és sűrű nem lesz az állaga.
5. A tésztát nyomkodd a sütőformába. Igazítsd kézzel, hogy egyenletesen jusson mindenhová. Mehet a sütőbe, 106 fokon süsd kb 20 percig.
6. Ha kész, vedd ki, a sütőt pedig csavard lejjebb, kb 140 fokra.
7. Hagyd 10-15 percig hűlni, majd egy vágódeszkán vágd fel vékony, 1-2 cm széles szeletekre. Ha bevizezed a kést, nem morzsolódik szét a keksz.
8. Tedd vissza tepsibe a roppancsokat, mehet vissza a sütőbe. 5 perc után fordítsd át a roppancsokat, majd és további 5-5 percig hagyd a sütőben. Így biztosan jó ropogósak lesznek.
Feladat reggel:
Készítsd el kedvenc kávédat, és fogyaszd mellé ezt az isteni csokiroppancsot!