FITTFAZÉK

Megújult a szilvás gombóc, ilyen finomat még nem ettél

Itt az ősz, a szilvás gombóc ideje, amiről most már senkinek sem kell lemondania! Bátran eheted, akkor is, ha diétázol, mutatjuk a legfinomabb receptet.

Vége az álmodozásnak, most már bátran eheted a szilvás gombócot! Ezzel a szuper recepttel nem kell lemondanod a szezon egyik legfinomabb ételéről még akkor sem, ha épp diétázol.

Szilvás gombóc

Hozzávalók:

(körülbelül 12 db átlagos méretű gombóchoz)

  • 100 g zabpehely (durvára ledarálva)
  • 50 g zabkorpa
  • 50 g Update 1 vanília ízű turmix
  • 300 g zsírszegény túró
  • 2 tojás
  • fahéj
  • Eritrit ízlés szerint
  • 0,5-1 dl víz
  • 10-12 darab szilva
  • Update 1 panír morzsa

Így készítsd el:

1. Egy nagy lábasban tegyél fel vizet forrni. A megmosott szilvákat magozd ki, vágd fel félbe vagy negyedeld és szórd be kis fahéjjal, és édesítővel.

2. A túrót dolgozd össze a zabpehellyel, a zabkorpával, a tojásokkal, az édesítővel, a vaníliás porral és sok fahéjjal. Lassan adagold hozzá a vizet - először csak fél decit -, majd várj 5-10 percet, hogy összeálljon.

3. Ellenőrizd a masszát, ha túl híg lenne, akkor zabliszttel sűrítheted, ha nagyon beszívta volna a folyadékot, akkor még egy nagyon pici vizet önts hozzá.

Jól formálhatónak és rugalmasnak kell lenni, hogy könnyen tudj vele dolgozni.

4. Vizes kézzel szedj ki egy-egy adagot, és formálj golyókat belőlük, miközben a közepébe teszed a szilvát. Ha kész vagy a gombócokkal, főzd meg lobogó vízben.

5. A víz felszínére feljövő gombócokat hempergesd meg pirított morzsában, de akár finomra darált dióval, mandulával is nagyon finom.

Tálaláskor szórd meg porrá őrölt, fahéjas eritrittel!