FITTFAZÉK

Liszt nélkül készül a kókuszos, csokis kekszcsoda

Egyszerûen elkészíthető, kifinomult recept csokoládéimádóknak. Duplacsokis kókuszkeksz.

Duplacsokis keksz: vegán, glutén- és laktózmentes. Az első nap még rágós és picit ropogós, de a másodikon már puha, lágy, és mennyeien finom.

HOZZÁVALÓK kb. 20- 25 darab sütihez:

Száraz hozzávalók:

  • 1 ¼ csésze gluténmentes zabliszt
  • ¼ csésze édesítés nélküli kakaópor
  • ½ tk. étkezési szódabikarbóna
  • ½ tk. sütőpor
  • ¼ tk. só

Folyékony hozzávalók:

  • ¼ csésze + 2 ek. olvasztott kókuszolaj
  • ¼ csésze kókusz cukor
  • 2 tojás ( vagy 2 ek. őrölt lenmag+ 6 ek. víz, összekeverve, 10 percig állni hagyva)
  • 1 tk. tiszta vanília kivonat

A bónusz hozzávalók:

  • 1 csésze vegán csokoládéchips
  • tetejére 2 e.k vegán csokichips

 

ELKÉSZÍTÉS:

1. Melegítsd elő a sütőt 180 Celsius-fokra. Készítsd elő a tepsit: béleld ki sütőpapírral, és vékonyan kend ki olajjal.

2. Egy közepes tálban keverd össze a száraz hozzávalókat: a zablisztet, a kakaóport, a sütőszódát, a sütőport, és a sót.

3. Egy nagy tálban kavard össze a folyékony hozzávalókat: a kókuszolajat, a kókusz cukrot, lenmagot vagy a tojást, a vanília kivonatot. Jól verd fel, míg karamellre nem kezd emlékeztetni.

4. A folyékony keverékhez add hozzá a szárazat. Dolgozd össze, míg ragacsos, tökéletesen sima tésztát nem kapsz, olyat, mint egy puha labda. Az utolsó pár mozdulat már kicsit nehéz lesz. Keverd bele a csokichipset is.

5. Takard le a tálat, és szobahőmérsékleten hagyd pihenni 10-15 percig. Ez alatt a száraz hozzávalók magukba fogadják a folyékonyakat.

6. Sütőkanállal szakíts ki 2 evőkanálnyi adagokat, és helyezd a kikészített sütőlapra. Egy villa hátuljával lapítsd őket el. A sütés folyamán nem változik a méretük és az alakjuk. Minden süti tetejébe nyomj mandulát.

7. Süsd 8-10 percig. Ha kész, lapos, hőálló spatulával óvatosan szedd ki a sütiket, és tedd rácsra hűlni. Fogyasztás előtt hagyd tökéletesen kihűlni.

TÁROLÁS:

Légmentes dobozban, szobahőmérsékleten, 1 hétig is eláll.