Létrehozva: 2016.11.12.

Liszt- és cukormentes lett a legújabb málnás piskóta

Hihetetlenül könnyû, hópiheként olvad szét a szádban. Egészséges, könnyen elkészíthetõ édesség, remek akár a karácsonyi ünnepekre is!

Ez a finomság cukormentes, alacsony szénhidrát tartalmú, glutén-, és lisztmentes. Olajos magra allergiásoknak is kiváló recept, mert mandulaliszt helyett kókuszlisztet használ.

HOZZÁVALÓK, 10 szelethez:

  • 110 g vaj, olvasztva
  • ½ csésze kókuszliszt
  • 2 tk Lovely Sweet vagy 1 tk. stevia (vagy más édesítő)
  • 2 tk. vanília kivonat
  • 1 tk. sütőpor
  • 8 tojás
  • 1 csésze fagyasztott málna (vagy más erdei gyümölcs)
  • ELKÉSZÍTÉS:

    1. Egy tálban keverd simára az olvasztott vajat, kókuszlisztet, édesítőt, vaníliát, sütőport.

    2. Add hozzá egyenként a tojásokat, mindegyiket külön-külön elkeverve a többi hozzávalóval.

    3. A tésztát öntsd az előkészített formába.

    4. Egyenként nyomd bele a fagyott gyümölcsöket. Így egyenletes lesz az elosztás, és nem színezi be a tésztát.

    5. Süsd 20-25 percig a 180 Celsius fokra előmelegített sütőben. Akkor kész, amikor már a közepe is átsült.

    6, Joghurttal vagy friss erdei gyümölccsel tálald.

    Tipp:

    Laktózmentes diétához a vaj helyett használj kókuszolajat.

     

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek