FITTFAZÉK

Itt a legújabb diétás csúcsnasi: Szuper virslis falatka

A legjobb vendégváró falat, amit egyszerûen mindenki imád. Roppanós tésztakéregbe sütött finom virsli. Ráadásul ez a kombináció barátod akkor is ha diétázol, mivel alig van benne szénhidrát!
  • Szerző: Ripost

Vendégváró virslis falatka
Knap Daniella receptje

Tészta:

(kb. 40db-hoz)

  • 250 g Update1 Norbi liszt
  • 200 g vaj, hidegen felkockázva
  • 150 g hideg víz
  • 1 tk ecet
  • 1 tk só

Töltelék:
kb. 5 pár virsli
Update1 Ketchup és mustár ízlés szerint
 

Lekenéshez:
2 db tojássárgája + 2 tk víz keveréke

Díszítéshez:
mák és egyéb magvak ízlés szerint

 

Így készítsd:

Fontos, hogy hideg legyen minden hozzávaló, hogy a tészta is minél alacsonyabb hőmérsékletű legyen. Épp ezért lehetőség szerint robotgéppel dolgozz - sajnos kézi gyúráskor a tészta eléggé fölmelegszik.

1.  Egy marék kivételével gyúrd össze a lisztet a többi hozzávalóvalóval. Ha összeállt a tészta, add hozzá a maradék lisztet is. 

2. A tésztát csomagold fóliába és tedd a hűtőbe, kb. 2 órára.

3. A tésztát pihentetés után nyújtsd 2-3 mm vastagságúra. Majd szimplán és duplán hajtsd össze. Tedd újra hűtőbe, legalább 30 percig pihentesd.

4. Még kétszer ismételd meg a hajtogatást és hűtős pihentetést. Az utolsó szakaszban kapcsold be a sütőt 210 fokra.

5. A gondosan előkészített tésztát nyújtsd 2 mm vastagságúra, majd vágd kb. féltenyérnyi háromszög alakú darabokra.

6. A tésztalapkákat kend át cukormentes mustárral vagy ketchuppal, majd mindegyikre ültess egy-egy virslidarabkát.

7. Tekerd fel a tésztát a képen látható módon, majd a falatkákat sorakoztasd sütőpapírral bélelt tepsibe.

Tetejüket kend le a tojássárgájával, ízlés szerint szórj rá apró magvakat.

8. Mehet a tepsi a sütőbe! A virslifalatkák 15-17 perc alatt szép aranybarnára, parádésra sülnek.  

Jó étvágyat hozzá!

És ezeket olvastad már?