Létrehozva: 2016.05.22.

Diétás álomtorta cukor nélkül: Málnás Pavlova

Sem csodálatosabbat, sem finomabbat elképzelni nem lehet. Roppanós és lágy habrétegek váltják egymást, friss eperrel, málnával. Isteni ízét nem a cukornak köszönheti, mert az nincs benne, így biztosan nem hizlal! Ez a torta maga a tökéletesség!

Íme, a tortacsoda, mely olyan szép, hogy szinte elakad a lélegzet, pedig talán ez a világ legegyszerűbb desszertje. Hófehér tésztája nem más, mint ropogósra sütött tojáshabpamacs. A krém, melyen a csábos gyümölcsök csücsülnek, pedig felvert tejszín. Éppen egyszerűségétől oly nagyszerű ez a süti, mely téged is elvarázsol! Legfőbb erénye pedig az, hogy egyáltalán nem tartalmaz cukrot. Nem kell aggódnod az esetleg felszaladó kilók miatt, mert ez süti nem hizlal!

Update Pavlova Torta

 

Hozzávalók:

Habalap:
4 tojásfehérje
35 g Update1 Zero porrá darálva
10 g tápióka keményítő
1 mk fehérborecet

Krém és díszítés:
300 ml cukrozatlan habtejszín
10 g Update1 Zero calories édesítő, porrá darálva
piros gyümölcsök (eper, málna, gránátalma, szeder,áfonya stb.)

Így készítsd:
1. A sütőt melegítsd 150 fokra.

2. A tojásfehérjét verd kemény habbá, közben add hozzá a borecetet és az édesítőt. Amikor szép fényes a hab, keverd bele a tápióka keményítőt is.

3. A habot - 4 kupacot kialakítva - kanalazd szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe, majd tedd be a sütőbe. 

4. Sima alsó-felső sütést használj, ne légkeverést. 5 perc után vedd le a hőt 120-130 fokra, a továbbiakban ezen a hőfokon szárítsd tovább a habcsókokat.

5. Kb. 20 perc után kapcsold le a sütőt és nyitott sütőajtónál még kb 5-7 percig hagyd ott, majd vedd ki és tedd sütőrácsra.

6. A hideg tejszínt verd fel az édesítővel, és halmozd a kihűlt habcsókok tetejére, majd szórd meg gyümölcsökkel.

Kétszintesre is elkészítheted.

A friss gyümölcsök tetejét szórd meg porrá darált Update1 Zero-val és már  tálalhatod is.

Az édes habcsók a natúr tejszínnel és a savanykás gyömölcsökkel szuper kombinációt alkot!

Tippek:

Fontos, hogy szilikonos sütőpapírt használj, mert arról éles késsel alányúlva könnyedén le tudod emelni a kész habcsókokat

A sütést nagyon ki kell tapasztalni, mert könnyen megpirul a tojáshab.

Mivel a habcsók alap elég édes, így a tejszínt nem kell nagyon édesíteni.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Lemondta a válogatottságot minden idők egyik legjobb focistája

origo.hu

Döbbenet a Lidlben, fegyveres rendőrök rohantak ki a helyszínre

mindmegette.hu

Bezárja az összes önkiszolgáló kasszáját, visszahozza a hagyományos pénztárakat ez a bolt

hirtv.hu

Donald Trump üzenete a CPAC Hungary-n + videó

ripost.hu

Hoppá! Összejött a Kőgazdag Fiatalok két botrányhős sztárja? Dubajban romantikáznak

vg.hu

Az orosz-ukrán háború 793. napja – az orosz győzelem kulcsa: Csasziv Jar

origo.hu

Ördög Nóra hatalmas bejelentést tett - kép

travelo.hu

Nem engedik fel a magyar hegymászót a világ egyik legmagasabb csúcsára

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

FITTFAZÉK

Túrókenyér az új őrület, fogyókúrához nincs jobb recept

YESSS

Olaszország legkiválóbb múzeuma adott otthont a magyar alkotásoknak a Milan Design Week alatt

YESSS

Egyetlen farmerben járnak idén nyáron a francia nők, válaszd ezt te is!

YESSS

Nagy visszatérő: ez a farmer lesz a tavasz befutója

YESSS

Idén nyáron öltözz Nanushkába! Ezek lesznek a legmenőbb darabok

YESSS

Felrobbant a TitkTok, ez lesz 2024 legdivatosabb hajszíne! Vigyázz, ha tényleg kipróbálod

YESSS

Itt az új mikrotrend: figyeld a tornacipőt!

YESSS

Katalin hercegné bájosan mutatja meg a friss divatot