FITTFAZÉK

Bombasztikus almatorta liszt és cukor nélkül!

Fenséges sütemény: egyszerre lágy és roppanós - édes és egészséges.
  • Szerző: Ripost

Az ősz igazi slágere lesz ez a sütemény. Ha kipróbálod, az egész család újra és újra követelni fogja majd. Könnyű, mégis édes, ugyanakkor nyugodt lelkiismerettel fogyaszthatod.

Hozzávalók

A roppanós, morzsás tésztához

2 csésze mandulaliszt

3 tojás sárgája

2 evőkanál lágy vaj

2 evőkanál tejszín

csipetnyi só

1/4 teáskanál vanília kivonat vagy 1 cs. Vanilla Sweet

1 csipet fahéj

A töltelékhez

6 közepes alma hámozva, szeletelve

2 teáslkanál Lovely Sweet édesítő

2 evőkanál mandulaliszt

1 evőkanál fahéj

1/4  teáskanál őrölt szerecsendió

1/2 citrom leve

1 tojás sárgája

1 evőkanál tej

Így készítsd el

1. Keverd össze az almaszeleteket, az édesítőt, a fahéjat, a szerecsendiót, a 2 evőkanál mandulalisztet, a citromlevet. Forrald össze majd húzd is le a tűzről. és hagyd állni, amíg a tésztával foglalkozol.

2. A tészta alapanyagait keverd össze, gyors és határozott mozdulatokkal gyúrd egybe, majd egy kivajazott formában egyengesd szét a 2/3-át.

3. Előmelegített, 180 fokos sütőben 7-8 percig süsd a tésztát, ameddig kis színt kap, de még nem sült meg.

4. A tészta másik részét nyújtsd ki, vágd egyenletes szélességű csíkokra.

5. A sütőből kivett formában oszlasd el a tésztán az almás keveréket, majd helyezd rácsosan a tésztacsíkokat a tetejére.

6. Kend be a tésztarácsokat a tojás sárgája és tej keverékével, majd fóliával letakarva 40 percig süsd a pitét.

7. Vedd le a fóliát a sütemény tetejéről, majd további 5 percig süsd, hogy a tészta szép aranybarna legyen.

8. Ha tovább fokoznád az ízélményt, akkor adhatsz a töltelékhez kevés diót és mazsolát is, kihűlés után pedig cukormentes vaníliafagyival lesz igazán mennyei a desszert.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?