TÜZELŐÁLLÁS

Szerző SK

Létrehozva: 2024.09.07.

Előkerült a bilincs is, súlyos botrány árnyékában focizik Marco Rossi csapata Németországban

Szombaton visszatér a magyar válogatott a focipályára, Németországban azonban egyelőre nem izgulják túl a Nemzetek Ligája-meccset. A találkozót egy fogadási botrány vezeti fel.

Túlzás lenne azt állítani, hogy lázban tartja Németországot a fociválogatott rajtja a Nemzetek Ligájában: a Nationalelf szombaton este Düsseldorfban a magyarok ellen kezdi meg a szereplését a sorozatban (20.45, M4 Sport). A közvéleményt főleg az érdekli, hogy hosszútávon hogyan alakul a gárda jövője. Julian Nagelsmann szövetségi állítja: két év múlva világbajnok akar lenni – szerinte ezt a munkát más motivációval nem is érdemes végezni. Ehhez most a legfontosabb, hogy felépítsék újra a középpályát Toni Kroos és Ilkay Gündogan távozása után, miközben Manuel Neuer helyére ideális megoldást jelent Marc-André ter Stegen, Thomas Müller rutinját viszont másvalakitől kell megkapni. Emellett lelepleződött egy fogadási botrány is. Ezek most a kulcskérdések a német válogatott szempontjából, nem pedig az, hogy miként is szerepelnek szombaton Marco Rossi együttese ellen.

botrány valogatott
Marco Rossi Telkiben készült a magyar válogatottal, szerencsére botrány nélkül Fotó: MLSZ

A helyi médiában sem lihegik túl egyelőre a magyarok elleni csatát. 

Botrány a meccs előtt

A Bild egy országos méretű botránnyal foglalkozik, a lap arról ír, hogy az ügyészség újabb fogadási botrányt derített fel. Tizenhét – főleg alacsonyabb osztályú – meccs eredményét befolyásolhatta a bundamaffia, a gyanú szerint az online fogadások kimenetelét egyeztették le az érintett csapatokkal. A lap szerint már letartóztatások is történtek az ügyben.

A Bilden a válogatottat érintő hír még, hogy visszavonult a profi focitól Marvin Plattenhardt, aki Dárdai Pál Hertha Berlinjéből került be a nemzeti csapatba, s szerepelt ott hétszer. Tavaly, a Hertha kiesése után klub nélkül maradt, most pedig „szép csendben” be is fejezte az aktív focit 32 éves korában.

A Kicker online kiadásán is leszűrhető, mennyire nem téma egyelőre a német-magyar meccs. A vezető hírben a Bayern München nyári igazolásáról, Michael Olise-ről írnak, aki pénteken bemutatkozott a francia válogatottban. A csapat kikapott az olaszoktól 3-1-re, a csatár – ahogy eddig a bajoroknál sem tette – most sem alkotott maradandót.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek