SZTÁRDZSÚSZ

Óriási a zűrzavar Curtis visszavonulása miatt

Két napja nem tudja a közönség, hogy megtartják a beígért Majka- és Curtis-koncerteket vagy sem, illetve hogy ki adja vissza a jegyek árát, ha elmaradnak. Az ügyben senki sem ad hivatalos tájékoztatást, így érthető a rajongók felháborodása.
  • Szerző: bors

Ha egyetlen szóval kellene összefoglalni, hogy mi történt Curtis keddi visszavonulása után, akkor az a káosz lenne. A rapper az Instagram-oldalán osztotta meg a szomorú hírt: testileg és lelkileg kimerült, ezért az idei évre szervezett bulijait lemondja, és visszavonul a nyilvánosság elől. A bejelentés váratlanul érte Curtis barátait, zenész ismerőseit, a koncertszervezőket és a rajongóit is, akik szerda dél-előtt még mindenféle gond nélkül tudtak jegyet venni a budapesti, Erkel Színházba meghirdetett Majka&Curtis Swing turnéra.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A Bors munkatársai megpróbáltak utánajárni, hogy pontosan mi történhetett Curtisszel, de egy nappal a bejelentés után még mindig nem lehetett kibogozni a történteket.

Kiakadtak a rajongók Curtis váratlan döntése miatt

Kiakadtak a rajongók Curtis váratlan döntése miatt
Fotó: Facebook

Ezen az sem segített, hogy Majka kedden azt állította, hogy már jelezték Curtisszel közös turnéjuk elmaradását:

„Nekünk áprilisig nem lesz Curtisszel közös koncertünk” – mondta Majka, majd hozzátette: lemondani nem kellett semmit. „A hatállomásos Majka&Curtis Swing turné ugyan a Facebookon még szerepel, de azt már korábban lemondtuk. Mivel jelenleg fogalmunk sincs, miként alakul a járvány, nem mertük vállalni a kockázatot” – magyarázta Majoros.

Aki azonban nem figyeli Majka nyilatkozatait, továbbra is abban a hitben lehet, hogy megtartják a koncerteket, hiszen azok Facebook-eseményein és az internetes jegyárusító helyeken lapzártáig semmilyen hivatalos tájékoztatás sem jelent meg a lemondásról. Sőt jegyvásárlásra is volt lehetőség.

A zavaros kommunikáció a rajongók körében is indulatokat gerjesztett.

„Amennyiben lemondták, erről a közönség miért nem tud? A szervezőknek ideje lenne tájékoztatni minket” – írta dühösen az egyik csalódott rajongó az Erkel színházas bulira létrehozott Facebook-oldalon.

„Szórakoznak velünk? Ha már régebben lemondták, miért lehet ebben a pillanatban is jegyet venni?” – háborodott fel egy másik néző, aki nincs egyedül azzal, hogy feldühítette magát. Mások ezt írják:

„A szervezők jól eltűntek, gratulálok!”

„Ha most is elmarad, visszakérjük a pénzt!”

„Ott van a jegyemen, hogy nem áll módjukban visszaadni a pénzt. Engem is érdekelne, hogy mi van a 10.30-ai koncerttel, meg arra is, ha elmarad, akkor a ***.hu-n miért engedélyezték a vásárlást?”

Kérdések tömkelege, a válaszokra azonban, úgy tűnik, még várni kell.

A Bors munkatársa kedden beszélt a Győri Audi Aréna képviselőjével, aki csak annyit tudott mondani, hogy ők aznap még tudtak eladni jegyeket, vagyis akkor még őket nem értesítették változásról, szerdán viszont azt észlelték, hogy a ***.hu oldalon a náluk szervezett bulira már nem lehet belépőt vásárolni. Pécsett is hasonló a helyzet.

Hozzánk a mai napig nem jött hivatalos lemondása a koncertnek” – nyilatkozta a Borsnak Bernáth Miklós, a pécsi helyszínt biztosító a PSN Zrt. vezérigazgató-helyettese.

Curtis fellépésszervezője elhárította a megkeresést, Majka menedzsere pedig elérhetetlennek bizonyult.

Nem kérdés, hogy Curtisnek volt mitől elfáradnia ebben az évben. Sokat dolgozott, a testvére gyilkossági ügy miatt börtönben ül, az édesanyja egészségi állapota pedig megromlott. Úgy tűnik, összecsaptak a hullámok a feje fölött, egy előadó azonban – legyen bármilyen nehéz az élete – felelősséggel tartozik a rajongói felé.

„Időben szóltunk”

A Bors elérte Majkát, aki megerősítette a lemondást.

„A koncertek lemondása és Curtis visszavonulása között nincs összefüggés. Időben szóltunk arról minden helyszínnek, hogy a turnét lemondtuk” – állította a zenész. „A tárgyalások már folynak arról, hogy az őszre meghirdetett időpontokat tavaszra tesszük át. Ha megvannak az új időpontok, azt kommunikálni fogjuk” – tette hozzá Majka.

 

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Kókuszkocka, ami nem száraz hatású
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?