TÜZELŐÁLLÁS

Labda helyett kondigéppel készül focistánk az Eb-re

Németországi légiósunk ősszel könnyûnek találtatott. Tavasszal csak akkor játszhatja be magát Bernd Storck keretébe, ha magára szed pár kiló izmot.
  • Szerző: vav

"Kalmár túl könnyű a másodosztályhoz" - ezzel a nem éppen hízelgő címmel közölt cikket a Bild az RB Leipzig magyar középpályásáról, Kalmár Zsoltról. A 20 éves tehetséget a 19 őszi bajnokin csak 4-szer cserélték be. Nem csoda, hogy a Bundesliga-élvonal felé masírozó lipcseiek kevés, csalódást keltő játékosai egyikének nevezik.

Ha most nem sikerül változtatnia, lemarad az álmának mondott nyári Európa-bajnokságról. Ráadásul az energiaitalgyártó főszponzora révén dúsgazdag klubnál is ez lehet az utolsó esélye, hogy másfél év múltán mutasson valamit.

Tudja Kalmár is, hogy rá kell tennie egy-két lapáttal - és a tavaszi offenzívát azzal kezdi, hogy föl akar szedni magára két-három kilogrammot. Már a téli szünetben is minden másnap a kondigépeken kínozta magát:

Több izomra van szükségem. Két-három kiló már szép lenne. Izom, nem zsír!

"Ahhoz kell, hogy robosztusabb legyek a párharcokban, ne legyen olyan könnyű félrelökni"

- mondta a vékonydongájú, 185 centisre nőtt, de csak 78 kilót nyomó magyar focista.

Hosszas telefonbeszélgetésem volt a szövetségi kapitánnyal, Bernd Storckkal. Azt mondta nekem, rendszeresen kell játszanom, hogy fel tudjon mérni.

"Mindenképpen ott akarok lenni Franciaországban. Még akkor is, ha a posztomon nagy a konkurencia."

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?