OLDALVONAL

Így él a Juventus magyar kapusa a koronavírus gócpontjánál

Hazajöhetett volna, de biztonságban érzi magát Torinóban. Ronaldo és Buffon elfogadta, Higuaín berágott rá az első csapat edzésein.
  • Szerző: vav

Mozgalmas időszakon van túl Senkó Zsombor. A magyar futball egyik nagy reménysége többször is együtt edzett a Juventus első csapatával, de miután Észak-Olaszországban elterjedt a koronavírus-járvány, jelenleg a kollégiumi szobájában rostokol Torinóban.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Biztonságban érzi magát a kollégiumban
Fotó: Instagram/senko_zsombor

A 17 éves magyar kapus az utanpotlassport.hu-nak adott interjúban elmondta: jól érzi magát ott, s bár felajánlották neki a hazautazás lehetőségét a koronavírus-járvány miatt, mégis inkább a Juve-központban maradt.

„A csapatunkban szerencsére nincs diagnosztizált beteg. Szerdán még volt edzése az U23-as és az U19-es korosztálynak, de miután az első csapatból Daniele Ruganiról kiderült, hogy beteg, mindent leállítottak. Az összes játékosnak felajánlották a hazautazás lehetőségét, de úgy ítéltem meg, hogy most repülőre ülni még nagyobb kockázatot jelent, mint itt maradni. A város szélén vagyunk, öt percre a stadiontól, de a kollégium épületét el sem kell hagynom. Ellátást kapunk, naponta takarítják a szobáinkat, biztonságban érzem magam”

- mondta Zsombor, aki a torinói sztárklub U17-es csapatának erőssége, de a tehetségét jelzi: már többször edzhetett a „nagyokkal” – nem mintha a maga majd' kétméteres termetével kilógna a sorból...

A belső védők, Leonardo Bonucci (balra) és Giorgio Chiellini között:

# juve🦓 # xmasparty🌲 #🇭🇺🇮🇹

 

„Két hete edzettem az első csapattal, amely most karanténban van a Juventus-hotelben. Három tréningen vettem részt, az U19-cel gyakran edzek, viszont az első csapathoz kapusok ritkábban kerülnek fel, mint mezőnyjátékosok. Gianluigi Buffon a második találkozásunkkor már átölelt, röviden érdeklődtek is felőlem és végig bátorítottak, sokat dicsértek. Cristiano Ronaldo is közvetlen volt, megkérdezte, honnan jövök, kicsit talán meglepődött, bár mondta, a magas, erős testalkatomból gondolta, hogy Európának erről a részéről származom”

- mesélte élményeit a magyar tehetség, hozzátéve: előfordult, hogy edzés után Dybalával és Ronaldóval kint maradtak szabadrúgásokat és tizenegyeseket gyakorolni.

„Egyszer-egyszer sikerült is védenem a tizenegyeseiket. Dybala megdicsért, Ronaldo nevetett. A második edzésen már az egymás közötti játékba is beszálltam, a lövésgyakorlatoknál pedig az egyik védésemmel sikerült kicsit felbosszantanom Gonzalo Higuaínt. 'Nézd meg, teljes erőből rálövöm, erre ki sem pattan róla, mit tudok csinálni?' – mondta viccesen”

- emlékezett vissza Senkó Zsombor.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?