OLDALVONAL

Hosszú Katinka váratlan vallomása: Halálközeli élményem volt

Nem akarja már kínozni magát. Úszósztárunk az ellenségeinek sem kívánja, amit átélt.
  • Szerző: vav

A 100 méteres vegyesúszásban aratott győzelme után Hosszú Katinka elmondta: elképzelhető, hogy szombaton kihagyja a 100 pillangót. Így összepontosítani tudna a 200 vegyesre a kínai Hangcsouban zajló rövidpályás úszó-világbajnokságon. A viadalon már három arany- és egy ezüstérmet nyert magyar sztár az MTI-nek elmondta: élvezni szeretné a versenyzést, nem pedig kínozni magát.

Az immár 16-szoros rövidpályás világbajnok szerint a döntése azon múlik, mennyire sikerül regenerálódnia, hogyan érzi majd magát reggel.

"Meg lehet csinálni, meg tudnám csinálni, de én most már élvezni akarom a versenyeket. Ha holnap csak a kétszáz vegyes van, akkor az élvezetes lehet, de ha van mellette egy száz pille, akkor az már kemény"

- nyilatkozta a 29 éves klasszis.

Kérdésre válaszolva Hosszú hozzátette, hogy a két évvel ezelőtti windsori világbajnokság kegyetlen megpróbáltatást jelentett számára.

"Hét aranyat nyertem, ami elképesztő, de azt az érzést, amit abban a hat napban átéltem, azt nem kívánom az ellenségemnek sem. Jó, el tudom mondani magamról, hogy meg tudom csinálni, de

az egy halálközeli élmény volt, kemény fizikai fájdalommal.

Most, hogy csak ennyi számban indulok, ami még mindig nem mondható átlagosnak, könnyűnek tűnik a dolog"

- beszélt Katinka az érzéseiről.

Két éve Kanadában tizenkét számot vállalt, Hangcsouban nyolcra nevezett, és most úgy tűnik, hogy hatban indul el.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?