OLDALVONAL

Gusztustalan módon zsebelték ki a magyar birkózót Rióban

Vele is a bíró babrált ki. Elvették a megérdemelt olimpiai bronzérmét. Õt a sírás kerülgette, a magyar szövetség kőkeményen fogalmazott.
  • Szerző: HBK

Bácsi Péter után Lőrincz Viktor is ötödik lett a riói olimpián. Előbbi a 75 kilogrammos súlycsoportban, utóbbi a 85 kilogrammosok között veszítette el a bronzmérkőzését. Bácsihoz hasonlóan Lőrincznek sem volt könnyű dolga, mert neki sem csak az ellenféllel kellett megküzdenie.

A német Denis Kudla szerezte az első pontokat, miután Lőrinczet leküldték a szőnyegre, de szabálytalanul nyúlt vissza. A magyar edzői stáb szerette volna visszanézni a dolgot, de ezt maga Lőrincz utasította el elég mogorván.

A magyar birkózónak sikerült kiegyenlítenie, majd 3–2-re is vezetett, de fél perccel a meccs vége előtt érthetetlenül újra megintették. Pedig láthatóan ő ment előre, Kudla volt passzív. Így viszont a német nyert,  mivel ő szerezte az utolsó pontot...

 

A Magyar Birkózó Szövetség Facebook-oldalán így kommentálták a történteket:

Gusztustalan módon kivették a zsebedból a bronzérmet! Lőrincz Viktor, köszönjük azt, ami ma a szőnyegen tettél! A mi szemünkben te vagy az olimpiai bronzérmes!!!!!

Közzétette: Magyar Birkózó Szövetség - Hungarian Wrestling Federation – 2016. augusztus 15.

Kivettek egy érmet a zsebemből

– mondta Lőrincz is a meccs után az  M4-nek, miközben a sírás kerülgette. Majd megígérte, hogy holnap jön ki szurkolni a testvérének, Tamásnak, aki szerinte megérdemelné az aranyérmet.

És ezeket olvastad már?