KIAJOBB

Válogatott focistánkat is ünnepelték a nagy siker után

Véget ért a Bundesliga-szezon, de hogy zártak a magyarok? Van, aki ki is esett, meg benn is maradt egyszerre. Egyelőre sok a kérdőjel, de a többségnek jól sült el a hajrá.
  • Szerző: vav

A német focibajnokság utolsó fordulóját követően egyelőre csak Kleinheisler László örülhet a Bundesliga-légiósaink közül. A magyar válogatott oslói hőse az utóbbi hetekben rápihent az Eb-felkészülésre (öt hete nem játszott a klubjában), de a 42 ezres publikum előtt ünneplő Werder Bremen bennmaradásához korábban azért ő is hozzátett valamicskét.

Éppen a brémai vereségével osztályozós helyen végzett Huszti Szabolcs csapata. Az Eintracht Frankfurt csütörtökön a másodosztályban harmadik Nürnberget fogadja (a visszavágót következő hétfőn rendezik). Azaz vagy Huszti, vagy Stieber Zoltán csapata lesz jövőre tagja az élvonalnak. Ha utóbbi, akkor Gulácsi Péter (és a szintén az RB Leipzig kötelékébe tartozó Kalmár Zsolt) után újabb honfitársunk jut föl a Bundesligába.

Itt tehát még sok a bizonytalanság, de valószínűleg Szalai Ádám sem tudja, hogy sírjon-e vagy nevessen. Õ ugyanis ki is esett, meg benn is maradt egyszerre.

Eredeti klubja, a Hoffenheim nagy nehezen megkapaszkodott ugyan az első osztályban, de a Hannover - ahol tavaszra megmentőként vették kölcsön - tökutolsóként kiesett. A magyar csatár pedig majd' másfél éve (2014. december 12. óta) gólképtelen a bajnokságban.

És ezeket olvastad már?