KIAJOBB

Hokisaink lecsúsztak az olimpiáról

Jégkorong-válogatottunk szétlövéssel maradt alul, Lengyelország ment tovább.
  • Szerző: vav

A magyar jégkorong-válogatott két győzelem után a lengyelekkel játszotta a budapesti olimpiai selejtezőtorna "döntőjét". A nagy meccs 0-0-ra végződött, nem esett gól a hosszabbításban sem - a büntetőket pedig eggyel jobban lőtték a vendégek.

Rich Chernomaz csapata ezzel már biztosan lemarad a 2018-as dél-koreai (Pjongcsang) ötkarikás játékokról. Arról a lengyelek álmodhatnak tovább: szeptemberben, Rigában még Lettországot, Németországot és Ausztriát is meg kell előzniük.

Hogy miért nem sikerült győzni? A büntetők miatt

- viccelődött az M4 Sport riporterének kérdésére Chernomaz, majd így folytatta: "Nem várhatok el többet a játékosaimtól, mint amit ma megtettek a sikerért. Még a hosszabbításban is voltak helyzeteink, de ma ilyen kevés döntött a továbbjutásról. Rettenetesen fájó, hogy egy ilyen nagy téttel bíró meccset egy büntető dönt el. Nem mondhatom, hogy nem érdemeltük meg a vereséget, de azt sem, hogy nem érdemeltük volna meg a győzelmet. Három mérkőzésen egy gólt kaptunk, ez általában elég egy tornagyőzelemhez, de ma nem volt elég. A meleg, a puha jég miatt talán kicsit lassú volt a játék, de a most látott játékelemekre lehet építeni a vb előtt."

Merthogy a mieink számára is következik egy óriási erőpróba: a Divízió I-es vb győzteseként, április 29. és május 15. között, az oroszországi A-csoportos világbajnokságon vesznek részt legjobbjaink. Hasonlóan szenzációs sikerre legutóbb 2009-ben, Svájcban volt példa (akkor csak a riválisok elismerését sikerült kivívni, a csodaszámba menő bennmaradást nem).

És ezeket olvastad már?