Magyar Péter a feleségével "agresszív, megfélemlítő, fenyegető" volt

POLITIK
Létrehozva: 2021.06.22.

Szobordöntési őrület Kanadában, hát sosem lesz vége?

Kanadában ismét megélénkült a radikális baloldal, ennek keretén belül folytatódik a történelemhamisítás, „a múltat végképp eltörölni„ szlogen jegyében, ahogy az az Internacionáléban meg van írva. Kingstonban a helyi képviselő-testület eltávolította az államalapító miniszterelnök, John A. Macdonald szobrát, Edmontonban Winston Churchill nagy brit miniszterelnök, Victoriában pedig a város névadója, Viktória királynő emlékműveit gyalázták meg a szélsőségesek.

Különböző radikális baloldali szervezetek nyomására a múlt hét elején úgy döntött az Ontario állambeli Kingston önkormányzati képviselő-testülete, hogy eltávolíttatják Kanada első miniszterelnökének, az államalapítóként tisztelt John A. Macdonaldnak egy helyi parkban lévő szobrát. A szobor eltávolítására a döntés után néhány nappal, már pénteken sor került – írja a Post Millennial.
Az emlékművet Kingston egyik temetőjébe szállították át, ahol John A. Macdonald sírja van. A radikális baloldali, részben indiánokat tömörítő szervezetek ünnepelték az emlékmű eltávolítását, de természetesen nem elégednek meg ennyivel. Most éppen azt követelik, hogy az egyik helyi iskolát, amely John A. Macdonald nevét viseli, nevezzék át.
A 130 ezres város polgármestere, Bryan Patterson nehéz döntésnek nevezte a szobor köztérről való eltávolítását, szerinte az államalapító miniszterelnök öröksége nagyon megosztó, mert bár sokan tisztelik az emlékét, de mégis „fájdalmat okozott az indián közösségnek„. A skóciai születésű Macdonald élete nagy részét egyébként az ontariói Kingstonban élte le. A radikális baloldalnak az a problémája vele, hogy az egykori miniszterelnök szorgalmazta az őslakos indiánok (mai hivatalos elnevezésük: first nation) gyermekeinek a bentlakásos iskolákba küldését, ahol a diákokat csak angolul tanították, az anyanyelvükön nem, illetve nagy hangsúlyt fektettek az angolszász életforma és kultúra elsajátítására. A bentlakásos iskolarendszer célja hivatalosan az őslakosok integrációja, a kritikusai szerint azonban ezen túlmenően az asszimilációja volt. EZEKBEN AZ ISKOLÁKBAN SZÁMOS VISSZAÉLÉST, ATROCITÁST KÖVETTEK EL AZ INDIÁN DIÁKOKKAL SZEMBEN, EZÉRT IS SZÜNTETTÉK MEG AZOKAT. Ezt a XIX. századi eredetű oktatási politikát 2015-ben a Justin Trudeau vezette kanadai liberális kormány által létrehozott vizsgálóbizottság „kulturális genocídiumnak” minősítette. Ahogy arról az Origo beszámolt, 2020 augusztusában a Black Lives Matter (BLM)-megmozdulások jegyében radikális baloldaliak ledöntötték Macdonaldnak a Montréal (Québec állam) belvárosában található szobrát.
Az aktivisták akkor azzal érveltek, hogy az államlapító miniszterelnök szobra a „rasszista, a gyarmati múltú, fehér felsőbbrendűséget hirdető Kanadát képviseli, ennek pedig nincs helye közterületen„. A gyarmatosítás szimbólumának nevezni John A. Macdonaldot azonban nonszensz, mert ő egész életében azért küzdött, hogy minél nagyobb önállóságot nyerjen el Kanada Londontól, és főleg neki köszönhető, hogy az ország gyarmatból domínium lett. Arról, hogy milyen fontos szerepet játszott Kanada életében, az Origo itt írt részletesen. Szintén az indián bentlakásos iskolák témájával összefüggésben, 2021. június 6-án Antifa-aktivisták a torontói Ryerson Egyetem előtti téren az intézmény névadójának, Egerton Ryersonnak, a modern kanadai oktatási rendszer megteremtőjének előbb meggyalázták, majd pedig ledöntötték a szobrát.
A felsőoktatási intézmény vezetése – engedve a radikális baloldal nyomásának – közölte, hogy a szobrot nem fogják visszaállítani.

Meggyalázták Winston Churchill szobrát

Az olajkitermelésről közismert Alberta állam fővárosában, az egymilliós Edmontonban ismeretlenek csütörtök hajnalra virradóra meggyalázták Sir Winston Churchill nagy brit államférfi, miniszterelnök szobrát. A náci Németország elleni küzdelem egyik legendájának, Churchillnek a szobrát vörös festékkel öntötték le.
A gyanú alapján a rongálók radikális baloldali aktivisták lehettek, de még nem sikerült kézre keríteni a tetteseket.

Viktória királynő szobrát is meggyalázták

Június 11-én, többségében indián származású radikális baloldali aktivisták vörös festékkel öntötték le Viktória brit királynő szobrát a róla elnevezett, 85 ezres Victoria városában – közölte egy helyi hírportál, a Victoria News.
A szobor Brit Columbia állam parlamentje előtt áll, az állam fővárosa pedig Victoria, így a nagy brit királynő szobrának a meggyalázása intő jelnek számít. A radikális baloldali aktivisták a szoborgyalázás indokául az indián bentlakásos iskolák szokásos témáját hozták fel, dacára annak, hogy Viktória királynőnek semmi köze sem volt ahhoz, hogy a brit domínium hogyan alakítja az oktatási rendszerét, ebbe a kanadai alkotmány 1867-es életbelépése után még a londoni parlament, illetve a kormány sem szólhatott bele, nemhogy a csupán szimbolikus jogkörökkel rendelkező uralkodónő.
Kanadában a mostani szobordöntögetési és szoborgyalázási hullám kísértetiesen emlékeztet arra, ami a 40-es évek végén és az 50-es években a kommunista Magyarországon (illetve egész Kelet-Közép-Európában) zajlott, „a múltat végképp eltörölni” szlogen jegyében, ahogy az az Internacionáléban meg van írva.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Tóth Gabi tavaszi hangulatban: rengeteg új képet mutatott boldogságáról az énekesnő

origo.hu

Bezárta a lakásba Varga Juditot a tomboló Magyar Péter

borsonline.hu

Hamarosan indul a forgatás: Stohl Andrást követelik a kommentelők az Ázsia Expressz új évadába – íme a többi favorit

vg.hu

Bevált a jóslat: szerdától drágul a benzin és a dízel is Magyarországon

metropol.hu

Házasság első látásra: Nelli újra férjet keres

mandiner.hu

Hont András: Magyar Péter belezavarodott a történetébe

origo.hu

Leleplező vallomások: Zelenszkij teljesen megőrült, kirobbanthatja a III. világháborút

mindmegette.hu

10 tuti húsvéti sütemény, aminek a locsolók is elkérik a receptjét

she.life.hu

A felfázás mögött több van, mint gondolnád ( hirdetés)

ripost.hu

A fejét is elfordítja, csúnyán kihasználta Magyarország egyik leggazdagabb emberét a barátja

life.hu

Kommunikálj nyíltan és őszintén: ne hagyd, hogy emiatt tönkremenjen a párkapcsolatod (hirdetés)

magyarnemzet.hu

Ha a második világháborúban megőrizzük a szuverenitásunkat, kevesebbet szenvedett volna hazánk

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Mikor tárgyalja a NATO csapatok küldését Ukrajnába?

POLITIK

Gyurcsányné és Donáth Anna el akarják venni a tanárok pénzét

POLITIK

Hány évet kaphat, mivel vádolhatják meg Osváth Zsoltot?

POLITIK

Gyermekpornográfia: Osváth Zsolt megint próbálja elkenni az ügyet

POLITIK

A nyugat-európai gazdák úgy látják, elveszítették a csatát

POLITIK

Brüsszel egy feladatnak tekinti a migrációt

POLITIK

Magyarország továbbra sem vesz részt az ukrajnai fegyverszállításban

POLITIK

A NATO bevetése Ukrajnában súlyos következményekkel járhat