POLITIK

Orbán Viktor: Ha vannak beruházások, akkor vannak munkahelyek

Magyarország a koronavírus-járványt követő gazdasági fellendülést a beruházások növelésével és az adók csökkentésével kívánja elérni – hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök a Reuters hírügynökségnek adott nyilatkozatában pénteken.
  • Szerző: Ripost

„Beruházás, beruházás, beruházás, adócsökkentés és beruházás”

- fogalmazott Orbán Viktor kormányfő arra a kérdésre válaszolva, hogyan próbálná fellendíteni a magyar gazdaságot.

Fotó: MTI / Miniszterelnöki Sajtóiroda / Fischer Zoltán

A beruházásokra összpontosítunk, mert ha vannak beruházások, akkor vannak munkahelyek is

- jelentette ki Brüsszelben.

A munkahely-támogatási programmal összefüggésben Orbán Viktor azt mondta: ha van arra indok, akkor a kormány meghosszabbítja a programot, de most mindenekelőtt a beruházásokra összpontosít.

Az interjúban szó esett a közelgő amerikai elnökválasztásról és a Brexitről is.

„Kivételesen jó a kapcsolatunk Trumppal” – mondta Orbán Viktor, aki kérdésre válaszolva rámutatott, ha mégis a demokrata párti Joe Biden nyer, akkor valószínűleg „alacsonyabb lesz a nyitottság, a szívélyesség, a kölcsönös segítség szintje”.

„De Trump győzni fog.”

– fogalmazott.

Kiemelte, hogy Trump győzelme esetén az Európai Uniónak normalizálnia kell a kereskedelmi kapcsolatait az Egyesült Államokkal, illetve rendeznie kell az amerikai csapatok hosszú távú európai állomásozásának kérdését.

Bátor döntés volt az Egyesült Királyság távozása az Európai Unióból, de Magyarország nem ezt az utat követi majd – jelentette ki Orbán Viktor.

A kormányfő úgy vélekedett, az EU csakis magát okolhatja a Brexit-népszavazás eredményéért, ugyanis nem bánt megfelelően a szigetországgal.

„A Brexit a brit nép bátor döntése, miszerint maga akar dönteni a sorsáról (...) A britek nagyságának bizonyítékaként tekintünk erre” – fogalmazott.

„Mi nem engedhetjük meg magunknak, hogy ezt az utat kövessük” – mondta Orbán, hozzátéve: Magyarország túl szorosan integrálódott ehhez gazdaságilag az EU-ba.

Aláhúzta, hogy az Európai Unió támogatottsága a számos vitás kérdés, például a migráció vagy a jogállamiság ügye ellenére is rendkívül magas Magyarországon.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?