KÜLFÖLD

Válogatás nélkül verték össze a járókelőket a migránsok, 75 éves az egyik áldozat

Két afgán fiatal fogta magát, és felkerekedett, hogy bejárják a németországi Regensburg belvárosát. A séta önmagában azonban nem tûnt túl izgalmasnak, ezért válogatás nélkül járókelőket kezdtek bántalmazni.
  • Szerző: WM

A rendőrség közlése szerint a 18 és 19 éves migránsok egy órán belül négy férfit is bántalmaztak, köztük egy 75 éves nyugdíjast. Az idős férfit az egyik buszmegállóban támadták meg, a földre lökték, az esés miatt több csontja is eltörött. A bántalmazott nyugdíjas segítségére siető fiatalt szintén megverték, ő azonban könnyebb sérülésekkel megúszta.

A két afgánt végül a vasútállomáson sikerült őrizetbe vennie a rendőröknek. Regensburg rendőrségi szóvivője, hogy súlyos testi sértés miatt indult a bevándorlók ellen eljárás, a bíróságon pedig elrendelték a gyanúsítottak előzetes letartóztatását.

Tavaly december elején Ambergben négy 17 és 19 év közötti fiatal migráns döntött úgy, hogy  járókelőkre támadnak. Abban az esetben mindenkit megütöttek és megrugdostak, aki az útjukba került. Akkor összesen 12 áldozata lett az erőszaknak.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?