KÜLFÖLD

Választójogot követel a migránsoknak egy szír férfi

A Facebookon már több mint 12 ezer követője van annak a szír migránsnak, akit sokan a Németországban és Ausztriában élő bevándorlók szószólójának tartanak.
  • Szerző: WM

Aras Bacho pár évvel ezelőtt menekült Szíriából Németországba. Jelenleg bloggerként, újságíróként keresi a kenyerét, írásait a német Huffingtonpost és az osztrák ÖSTRERREICH című napilap is közölni szokta. A közösségi oldalakon pedig már tízezernél is több követője van. Véleménye és nézetei a legtöbbször éles vitát gerjesztenek, a legutóbbi követelésével azonban még sok pártolója szerint is túl messzire ment. Bacho ugyanis levelet írt a német emberekhez és a német állam vezetőinek, amiben kifejti, hogy az őszi választásokon a menekültstátuszt kapott migránsokat is hagyni kellene szavazni.

A fiatal szír férfi szerint ugyanis ez már az ő jövőjükről is szól, ezért nekik is joguk van beleszólni az új hazájuk sorsának alakulásába. Aras Bacho diszkriminatívnak és jogtalannak érzi, hogy ők nem szavazhatnak, majd hozzáteszi:

Szeretnénk magunkat végre igazi európainak érezni.

Sorait azzal zárja, hogy ők már Európában látják a jövőjüket, ezért arra kér mindenkit, hogy engedjék a bevándorlókat is szavazni. A levél meglehetősen éles bírálatokat kapott a Facebookon.

A 273 kommentelő többsége elutasítja a Bacho követelését, azt üzenve neki, hogyha szavazni akar, akkor inkább menjen haza. 

Kommentek Bacho Facebook-oldaláról:

@Manu Wimmer: Októberben választhatsz. Méghozzá, hogy milyen módon akarsz hazatérni

@Sabine Schmidt: Nekem az a meggyőződésem, hogy ez itt csak provokálni akar minket. Ne üljünk fel ennek, emberek!

@Oliver Huber: Ugye tudod mi a különbség az állampolgár és a lakos között, ugye?

@Erika Glemnitz: Itt neked semmi sem jár, azonkívül, hogy azonnal hazautazhatsz, és újra felépítheted a szír szülővárosodat.

@Thomas Möllenhoff: A TI JÖVÕTÖK nem itt van, hanem a HAZÁTOKBAN!

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?