KÜLFÖLD

További szigorítás: négy hétre bezárhatják a bevásárlóközpontokat Ausztriában

Nemzetközi összehasonlításban Ausztria – egymillió lakosra vetítve – megelőzte az USA-t a fertőzési arány tekintetében. A sógorok péntekig döntenek arról, hogy szükség van-e újabb szigorításokra, de minden jel arra mutat, hogy igen.
  • Szerző: WM

Orbán Viktor miniszterelnök többször is „Magyarország laboratóriumának” nevezte Ausztriát, és hangoztatta, hogy az ott bevált intézkedéseket sok esetben honosítani kell. Ausztriában múlt kedd óta vannak érvényben a magyarországihoz hasonló – a járvány megfékezése érdekében meghozott – intézkedések. A kormány másfél hét elteltével, azaz e hét péntekig értékeli a szigorítások sikerét. Amennyiben úgy ítélik meg, akkor hamarosan újabb szigorú döntéseket hozhat a Kurz-kormány. Amit eddig tudni lehet, hogy egy hét alatt 30 ezerrel nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma, és 230-an vesztették életüket.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Rémisztően hangzik, de egymillió lakosra levetítve, Ausztriában arányaiban már annyi megbetegedés van, mint az Egyesült Államokban.

Ha az osztrák kormány úgy látja, hogy az ország egészségügyét továbbra is fenyegeti az összeomlás, akkor további szigorítások jöhetnek. Az ÖSTERREICH nevű osztrák lap információi szerint ezek a következőek lehetnek:

  • Átállnak teljesen az iskolák a digitális oktatásra
  • A bevásárlóközpontok négy hétre bezárhatnak

Akár négy hétre is teljesen kiürülhetnek a bevásárlóközpontok.
Fotó: shutterstock

Az esetleges döntéseket szombaton jelentheti be Sebastian Kurz osztrák kancellár.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Pogácsától a sós rúdig! A legfinomabb sós vendégvárók az ünnepekre

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?